Hejtman Vondrák: Společenská odpovědnost by měla být samozřejmostí

03.02.2023 21:45 | Tisková zpráva

Už 14. ročník Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost vyhlásil Moravskoslezský kraj. Ocenění mohou získat veřejné i soukromé subjekty, tedy například firmy, obce, neziskovky, ale také živnostníci.

Hejtman Vondrák: Společenská odpovědnost by měla být samozřejmostí
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ivo Vondrák

Zájemci o účast v této prestižní soutěži se mohou hlásit do 14. dubna. Stejný termín platí i pro podávání nominací do ankety Osobnost Moravskoslezského kraje a ocenění dobrovolníka BoSmePartyja.

„Společenská odpovědnost by dnes měla být naprostou samozřejmostí. Ohled a upřímný zájem o okolní svět není výsadou nějaké speciální skupiny lidí, společensky odpovědný by mě být každý z nás, ale také obce, firmy a organizace. Naše soutěž se k tomuto přístupu snaží motivovat, je také poděkováním všem, kteří principy společenské odpovědnosti ctí a uplatňují,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Spolu s Cenami za společenskou odpovědnost bude slavnostně předán titul Osobnost Moravskoslezského kraje a cena pro dobrovolníka BoSmePartyja. Nominace na významné regionální osobnosti mohou krajskému úřadu zasílat občané, výjimečné dobrovolníky nominují organizace, ve kterých dobrovolníci působí a ADRA.

„Dobrovolnictví je jedním z důležitých projevů společenské odpovědnosti, proto chceme cenou BoSmePartyja poděkovat i jednotlivcům. Titul Osobnost Moravskoslezského kraje je pak oceněním lidí, kteří jsou pro region nějakým způsobem důležití. V předešlých ročnících tento titul obdrželi politický vězeň Zdeněk Eliáš, Jiří Michálek, který stál u proměny Dolních Vítkovic, zakladatelka studia Permoník Eva Šeinerová, spisovatelka Karin Lednická a fotograf Jindřich Štreit. Těším se, koho nám lidé nanominují letos,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák.

Přihlášky do soutěže o Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost (ZDE) mohou subjekty Krajskému úřadu Moravskoslezského kraje posílat emailem na adresu lada.zemanova@msk.cz nebo datovou schránkou kraje. Do ankety Osobnost Moravskoslezského kraje (ZDE) mohou lidé zasílat nominace pomocí formuláře, který najdou v regionálním tisku. Vyplněný formulář mohou zaslat poštou na adresu Krajského úřadu MSK nebo naskenovaný e-mailem na adresu osobnost@msk.cz. Nominovat lze také elektronicky, na stránkách kraje je k dispozici elektronický formulář (ZDE). Všechny přihlášky i nominace krajský úřad přijímá do 14. dubna. Kategorie

Ceny hejtmana kraje za společenskou odpovědnost:

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30588 lidí

- podnikatelské subjekty (firmy):

  • do 50 zaměstnanců
  • do 250 zaměstnanců
  • nad 250 zaměstnanců

- organizace veřejného sektoru:

  • do 50 zaměstnanců
  • nad 50 zaměstnanců

- obce:

  • obce s rozšířenou působností
  • ostatní obce

- mikropodniky, živnostníci a spolky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.