Hejtman Zimola: Dálnice v úseku Úsilné-Borek bude hotova na podzim příštího roku

13.09.2016 21:05

Práce na stavbě dálnice D3 rychle postupují a úsek v oblasti Úsilné-Borek by měl být hotov podle plánu. Přesvědčil se o tom hejtman Jiří Zimola, který místo stavby navštívil. Práce od loňského roku rychle pokročily i přes to, že nejde o jednoduchou akci. Na téměř čtyřkilometrovém úseku je mimoúrovňová křižovatka a jedenáct mostních konstrukcí, přičemž most přes Kyselou vodu je se svými dvě stě metry nejdelším mostem stavby.

Hejtman Zimola: Dálnice v úseku Úsilné-Borek bude hotova na podzim příštího roku
Foto: Archiv JZ.
Popisek: Hejtman Jiří Zimola.

„Už letos v listopadu by mohl být zprovozněn čtyřpruh z Budějovic do Lišova a dálniční úsek, který jsme dnes navštívili, bude hotov v listopadu 2017,“ uvedl hejtman Zimola. Práce pokračují i na dalších místech, takže už v roce 2021 by motoristé mohli úsek od Mezna až k Českým Budějovicím projet kompletně po dálnici. Hejtman dále dodal, že díky vyjednání výjimky z EIA posudku bude moci být už příští rok zahájeno výběrové řízení na dodavatele stavby obchvatu Českých Budějovic. Ten by mohl stavbu dokončit v horizontu následujících čtyř let.

Stavba úseku na trase Úsilné-Borek byla zahájena na jaře loňského roku a měla by stát téměř 870 milionů korun. Podle informací Zdeňka Nováka z vedení společnosti Eurovia byly zatím  provedeny hrubé zemní práce, hotovy jsou nosné konstrukce většiny mostů, stejně jako násypy a na mnoha místech už se pokládá asfalt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…