Hejtman Zimola slíbil podporu sbírce, kterou vyhlásilo OS Filipa Němce

27.08.2014 12:36

Nákup auta, které bude pomáhat převážet zdravotně postižené lidi do speciálních zařízení. To je záměr sbírky, kterou vyhlásila Martina Němcová, předsedkyně Občanského sdružení Filipa Němce. Vůz by měla získat Česká maltézská pomoc Suverénního řádu maltézských rytířů, pod patronátem Velkopřevorství českého, středisko České Budějovice, o.p.s.

Hejtman Zimola slíbil podporu sbírce, kterou vyhlásilo OS Filipa Němce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Uvedenou sbírku slíbil podpořit hejtman Jiří Zimola, který nad ní společně s krajským zastupitelem Michalem Doktorem převzal záštitu.

Martina Němcová je matkou Filipa Němce, který se v roce 2003 na školním výletě topil a byl dvacet minut pod vodou. Nedostatek kyslíku mu poškodil mozek a chlapec zcela ochrnul. Loni po deseti letech zemřel.

Potřebují sehnat minimálně 750 tisíc korun

„Problematika péče o lidi s handicapem je mi dobře známa jako matce, která se dlouho starala o postiženého syna. Vozový park maltézské pomoci je zastaralý a já si dobře uvědomuji, že je třeba tato zařízení udržet funkční, protože poskytují tolik potřebnou a kvalitní péči,“ vysvětlila Němcová.

Jak dále uvedla, na přepravu postižených se nejlépe hodí mikrobus se speciální úpravou, jehož pořizovací cena ale činí minimálně 750 tisíc korun. A právě tuto částku by ráda díky sbírce získala.

Hejtman Jiří Zimola sdělil, že zná Martinu Němcovou už z doby, kdy Filip utrpěl ten těžký úraz a už tehdy se podle něj velmi dobře orientovala v sociálních službách. „Proto nyní, když přišla s touto veřejnou sbírkou, která má pomoci organizaci, která lidem pomoc sama nabízí, jsem ani na okamžik neváhal a celou akci podpořil,“ řekl. „Věřím, že se podaří nashromáždit tolik peněz, aby to těm potřebným opravdu pomohlo,“ doplnil Zimola s tím, že je rovněž připravený oslovit případné sponzory.

Číslo účtu veřejné sbírky, kam mohou začít lidé peníze za zhruba 14 dnů posílat, je 245539709/0300.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…