Hejtman Šimek: Do regionu dorazily další respirátory a roušky

02.04.2020 19:43

Do Jihomoravského kraje dorazila včera v noci další dodávka osobních ochranných prostředků z centrální distribuce MV ČR. Celkem se jedná o 93 tisíc respirátorů N95, 333 tisíc ochranných roušek.

Hejtman Šimek: Do regionu dorazily další respirátory a roušky
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

Během dnešního dne budou tyto ochranné prostředky rozděleny a zítra začne jejich distribuce Hasičským záchranným sborem JMK na místa určení. Zdravotnická zařízení, která nejsou příspěvkovými organizacemi kraje, budou kontaktována pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností.

„Tyto ochranné prostředky budou opět podle nastavených pravidel rozděleny jak pro nemocnice, soukromá zdravotnická zařízení prostřednictvím obcí s rozšířenou působností, tak i do sociálních služeb. To jsou prioritní oblasti. Musím samozřejmě poděkovat za každou zásilku, ale je nutné říci, že podle rozhodnutí centrálních orgánů v minulých dnech musí nyní kraje tyto ochranné prostředky z centrální distribuce rozdělovat i dalším subjektům. Z jednoho balíku tedy musíme uspokojit mnohem větší poptávku, než tomu bylo například před týdnem. Samozřejmě se s tím musíme vypořádat. Zejména sociální služby již saturujeme mimo jiné z materiálu, který si kraj nakupuje ze svého rozpočtu. Tady bych chtěl zmínit, že se i v této době potýkáme s množstvím spekulativních nabídek, a proto vybíráme jen ty, které nabízí ochranné prostředky ověřené a funkční a za pro nás nejlepší cenu. Na druhou stranu bych chtěl moc poděkovat těm, kteří se na kraj obrací s nabídkou darů, a to například v podobě konkrétních ochranných prostředků nebo materiálu. A samozřejmě poděkování patří nejen těm, kteří se podílejí na distribuci ochranných prostředků, na šití roušek a tráví v práci i víkendy, ale našim lékařům, sestrám, pečovatelkám a všem, kteří se starají v těchto nelehkých dobách o pacienty a seniory,“ komentoval situaci s ochrannými prostředky hejtman Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.