Hejtmanka Mráčková Vildumetzová: Karlovarský kraj zpracuje nový plán rozvoje kraje

09.08.2019 11:33

Komentář na facebookovém profilu k plánu rozvoje Karlovarského kraje

Hejtmanka Mráčková Vildumetzová: Karlovarský kraj zpracuje nový plán rozvoje kraje
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Karlovarský kraj zpracuje nový plán rozvoje kraje pro programové období 2021 až 2027. Tento zásadní dokument vytvoří náš kraj vlastními silami a chceme v něm zohlednit nejen současný stav regionu, ale i možné varianty jeho dalšího vývoje. Na pondělní Radě Karlovarského kraje jsme tak rozhodovali o tom, jestli současný plán rozvoje budeme znovu aktualizovat, nebo vypracujeme zcela nový plán rozvoje, který by reagoval i na nová vstupní data, aktuální skutečnosti například s útlumem těžby, se suchem nebo kůrovcem, které je nutné do plánu zahrnout. Kvůli náročnosti přípravy nového dokumentu jsme tedy rozhodli, že platnost dosavadního rozvojového plánu ještě o rok prodloužíme, přičemž poslední aktualizace rozvojového plánu kraje proběhla v roce 2017 a pracovat se začne na plánu novém.

Již letos v lednu jsme oslovili všechny starosty měst a obcí z našeho regionu, a tak má kraj k dispozici seznam plánovaných projektů obcí a měst v Karlovarském kraji, který může sloužit jako jakási kuchařka investičních akcí a potřeb v našem regionu. Do zpracování plánu rozvoje se také aktivně zapojí všechny odbory krajského úřadu tak, aby výsledek byl skutečně vypovídající a program rozvoje bylo možné naplňovat. Program rozvoje kraje je důležitý například při žádostech o dotace a slouží jako základní strategický dokument samosprávného celku. Musí také projít procesem schvalování SEA, což je vyšší forma posouzení vlivu na životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.