Hejtmanka Pokorná Jermanová: Kraj připravil projekty na prevenci kriminality za téměř milion korun

23.01.2019 10:13

Čtyři projekty, které se budou zaměřovat na kybernetickou bezpečnost, pomoc recidivistům, koordinaci prevence kriminality a na situační prevenci kriminality, schválila Rada Středočeského kraje v rámci Programu prevence kriminality Středočeského kraje na rok 2019.

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Kraj připravil projekty na prevenci kriminality za téměř milion korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Z vlastního rozpočtu na ně kraj vynaloží 116 tisíc korun, zbytek z 965 tisíc korun bude činit dotace ministerstva vnitra.

„Náš program prevence kriminality vychází z vládní strategie. Zpracovali jsme ho v úzké spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje. Současně také tento program naplňuje priority uvedené v Koncepci prevence kriminality Středočeského kraje na léta 2018-2021,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011) s tím, že tento program navazuje na aktivity, které kraj realizoval v předchozích letech. „Cílem je neustále zvyšovat pocit bezpečí občanů a snižovat trestnou činnost tím, že jí budeme předcházet,“ zdůraznila hejtmanka.

Celkový rozpočet 4 projektů uvedených v Programu prevence kriminality Středočeského kraje na rok 2019 je 965 tisíc korun. Středočeský kraj bude žádat MV ČR o dotaci ve výši 849 tisíc korun, přičemž povinná spoluúčast kraje k dotaci je 116 tisíc korun. Pro případné přidělení státní účelové dotace je přitom nutné splnit několik podmínek. „Středočeský kraj je splňuje, protože má schválenou Koncepci prevence kriminality Středočeského kraje na léta 2018-2021, pravidelně se schází Pracovní skupina prevence kriminality a má i osobu zajišťující agendu krajského koordinátora prevence kriminality,“ konstatuje radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk (ANO 2011).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…