Hejtmanka Pokorná Jermanová: Vzkaz vysmátým pánům z hnutí STAN, co mají vyděláno

01.09.2019 11:33

Komentář na facebookovém profilu k prohlášení Víta Rakušana

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Vzkaz vysmátým pánům z hnutí STAN, co mají vyděláno
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jaroslava Pokorná-Jermanová v ČT

Vzkaz vysmátým pánům z hnutí STAN, co mají vyděláno. Na krajském zastupitelstvu minulé pondělí radnímu Martinovi Hermanovi došla trpělivost a zeptal se zastupitele Středočeského kraje a zároveň starosty Dolních Břežan pana Věslava Michalika, jaký má vztah ke společnosti Dark Sky s.r.o., se sídlem Dolní Břežany, Pražská 636, která vlastní nemovitost na této adrese. V této nemovitosti sídlilo Středočeské inovační centrum (SIC) a společnosti Dark Sky s.r.o. zaplatilo nájemné ve výši 2.598.147 Kč v době, kdy byl pan Michalik členem představenstva Středočeského inovačního centra a zároveň byl radním SČK pro regionální rozvoj, pod který SIC spadá. Po změně koalice na kraji v roce 2018 jsme SIC přesunuli do budovy krajského úřadu. Tyto finanční prostředky tak kraji šetříme.

Odpověď pana starosty Michalika na zastupitelstvu byla zajímavá. Prý si není vědom, že by byl ve vztahu k této společnosti ve střetu zájmů. Na to odpověděl JUDr. Robert Bezděk a propojenost mezi starostou Dolních Břežan panem Věslavem Michalikem a Dark Sky s.r.o., jejíž jednatelkou je Petra Knesplová, mimochodem švagrová pana Michalika, přítomným osvětlil. Je zřejmá z majetkového přiznání pana Michalika, které je jako osoba veřejně činná povinen každoročně podávat. V něm mimo jiné uvedl, že je vlastníkem podílového listu společnosti Valour a.s. Z obchodního rejstříku se dá vyčíst, že žádná společnost Valour a.s. neexistuje. Existuje ale Valour investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s., který je vlastníkem společnosti Dark Sky s.r.o. a ve kterém mimo jiné vystupuje Petr Kincel, který v letech 2017 a 2018 dal hnutí STAN dar v celkové výši 500.000 Kč.

Mám dost těchto svazáků české politiky. Rádi a často káží vodu, ale sami pijí víno. Podáme podnět kontrolnímu výboru SČK.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.