Hejtmanka Stráská: Děkuji zaměstnancům, starostům i ředitelům nemocnic

26.04.2020 7:37

Jihočeský kraj ve spolupráci se starosty, Jihočeskými nemocnicemi a KHS připravil 15 tisíc balíčků s respirátory, ústenkami a látkovými rouškami pro nejohroženější skupiny.

Hejtmanka Stráská: Děkuji zaměstnancům, starostům i ředitelům nemocnic
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Lidé se závažnými zdravotními problémy, především chronickým onemocněním, oslabenou imunitou - například onkologicky nemocní, dialyzovaní, osoby s kardiovaskulárním nebo chronickým plicním onemocněním, pacienti po transplantaci či pečující osoby. Lidé, kteří se dnes kvůli nedostatku ochranných prostředků bojí vycházet mimo domov. Právě pro ně připravil Jihočeský kraj v době pokračující koronavirové pandemie projekt Krajská pomoc zranitelným – KPZ. Konkrétně se jedná o 14 782 balíčků, které celkem obsahují přes 200 tisíc kusů ochranných prostředků. Respirátorů, jednorázových ústenek a látkových roušek. 

Podle hejtmanky Ivany Stráské se tento projekt zrodil na základě toho, že se na ni obraceli a obracejí lidé, především onkologičtí pacienti, kteří se bojí vycházet nebo třeba jít k lékaři na plánovanou kontrolu. Jihočeský kraj dosud zásoboval těmito prostředky zdravotnická zařízení a ústavy sociální péče. Ve chvíli, kdy získal ochranné pomůcky i mimo pravidelné dodávky, okamžitě se rozhodl poslat je k těm, kteří se k nim dostávají obtížně a jsou nejzranitelnější.

Distribuce bude zajištěna přímo v tzv. obcích II. a III. typu

Distribuce pro tyto občany bude zajištěna přímo v tzv. obcích II. a III. typu. „V Českých Budějovicích se jedná o krajskou nemocnici, krajskou hygienickou stanici a magistrát. V Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře je to pak v gesci tamních nemocnic a radnic. Ochranné prostředky se budou dále rozdělovat na městských úřadech v Bechyni, Blatné, Českých Velenicích, Dačicích, Hluboké nad Vltavou, Horní Plané, Kaplici, Lišově, Milevsku, Miroticích, Mirovicích, Mladé Vožici, Netolicích, Nové Bystřici, Nových Hradech, Protivíně, Sezimově Ústí, Slavonicích, Soběslavi, Suchdole nad Lužnicí, Trhových Svinech, Třeboni, Týně nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí, Volyni, Volarech, Vimperku, Vodňanech, Vyšším Brodě a Zlivi. Dodávku KPZ získá i Vojenský újezd Boletice,“ upřesnila Stráská.

Hejtmanka dále sdělila, že se kraj v rámci projektu KPZ rozhodl trochu pomoci a přispět k pocitu bezpečí našim spoluobčanům, kteří v době koronavirové pandemie patří k nejohroženější skupině. „Dojalo mě, s jakým nadšením se do projektu zapojili naši zaměstnanci, starostové i ředitelé nemocnic. Patří jim za to veliké poděkování!,“ vzkazuje Stráská.

Balíčky, které zaplnily 215 beden, zkompletovali během dvou dnů pracovníci krajského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.