Hejtmanka Stráská: Výtěžek z plesu 100 tisíc korun pomůže 11leté Evě

26.03.2018 18:26

Lékařská péče, zdravotnické pomůcky a další potřebné věci. K zajištění těchto základních životních potřeb pro 11letou Evu Láskovou má pomoci 100 tisíc korun, coby charitativní výtěžek z letošního Jihočeského plesu.

Hejtmanka Stráská: Výtěžek z plesu 100 tisíc korun pomůže 11leté Evě
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Eva totiž trpí svalovou muskulární atrofií 3. stupně, je upoutána na invalidní vozík a odkázána na pomoc své rodiny.

Šek na uvedenou částku předala Evě hejtmanka Ivana Stráská ve středu 21. března v Záluží u Budislavě na Táborsku, kde dívka s rodiči a čtyřmi bratry žije. A to na doporučení krajského odboru sociálních věcí, podle jejichž pracovníků jsou Láskovi mimořádně soudržnou a obětavou rodinou, která se i navzdory množství vlastních problémů snaží pomáhat druhým. Pravidelně se například angažuje v pomoci pacientské organizace SMÁci, vystupují na akci Štěstí s překážkou, které se koná každoročně na českobudějovickém náměstí, a pomáhají i v dětských dílničkách.

Podpora slabých a potřebných patří mezi priority sociální politiky kraje

„Podpora slabých a potřebných patří mezi priority sociální politiky kraje. Tentokrát jsme se proto rozhodli výtěžek plesu, který pořádáme, věnovat právě této mimořádně obětavé a soudržné rodině,“ řekla Stráská s tím, že se se zdravotním handicapem musí manželé Láskovi vyrovnat, kromě své dcery i u nejmladšího syna, který rovněž trpí vážnou nemocí. „Věřím proto, že tyto finanční prostředky skončily ve správných rukách a ve výchově všech dětí budeme držet manželům Láskovým i nadále moc palce, protože to v dnešní době nemají vůbec jednoduché,“ dodala hejtmanka.

Rodina Láskových bydlí v Záluží u Budislavě v rodinném domě, který si svépomocí rekonstruuje. Kromě zmíněné 11leté Evy mají manželé Mirek a Lenka ještě 19letého syna Čeňka, 16letého Vojtěcha, 15letého Jakuba a 5letého Radima, kterému lékaři diagnostikovali vývojovou dysfázii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…