Hejtmanka Stráská: Zásluhu na sportovních úspěších mají hlavně rodiče a trenéři

22.03.2018 11:35

Hejtmanka Ivana Stráská ocenila mladé olympioniky. Za vzornou reprezentaci kraje poděkovala nejen jim, ale i jejich rodičům a trenérům.

Hejtmanka Stráská: Zásluhu na sportovních úspěších mají hlavně rodiče a trenéři
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Nejenom jménem svým, ale i dalších představitelů Jihočeského kraje vám děkuji za vzornou reprezentaci našeho regionu na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Pardubickém kraji. Přeji vám, abyste ve sportu pokračovali, dále zakoušeli ten krásný pocit vítězství a za pár let si možná uvědomili, že vám sport pomohl přenést si do života zdravou soutěživost, bojovnost a schopnost hrát fér. Hejtmanka Ivana Stráská takto poděkovala mladým jihočeským medailistům, se kterými se sešla ve středu 21. března na krajském úřadě.

K poděkování se připojil i náměstek pro oblast školství a tělovýchovy Zdeněk Dvořák, který souhlasí s tím, že sport je tou nejlepší průpravou do dalšího života. „Na příkladu našich úspěšných mladých olympioniků vidím, že mladí lidé netráví život jen u počítačů, ale věnují se sportu. Díky němu jsou zvyklí disciplíně a to je pro formování osobnosti nezbytné,“ upozornil Dvořák a vyjádřil přesvědčení, že všichni mladí sportovci, kteří odmalička tvrdě trénují, mají ty nejlepší předpoklady pro úspěch i v dalším životě.

Hry se v Pardubickém kraji konaly od 28. ledna do 2. února letošního roku a mladí Jihočeši na nich se ziskem 150 bodů obsadili mezi kraji osmé místo. Získali celkem devět medailí, z toho 4 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové.
Mladí Jihočeši si pak ze setkání kromě poděkování odnesli poukázky na nákup sportovního zboží a další drobné dárky. Hejtmanka na závěr vyzdvihla hlavně zásluhy trenérů a rodičů mladých sportovců. „Bez úsilí vašich trenérů a podpory rodičů, kteří vás ke sportu přivedli, byste nebyli tam, kde jste,“ uzavřela hejtmanka.

Nejvíce úspěchů zaznamenali závodníci v biatlonu a krasobruslaři

Na úspěchu mladých Jihočechů se nejvíce podíleli závodníci v biatlonu a krasobruslaři. Závodnice v biatlonu Hanka Randáková se může pochlubit bronzovou, stříbrnou i zlatou medailí, krasobruslařka Lucie Novotná získala také zlato, stejně tak, jako snowboardista Jan Rataj. Historickým úspěchem je vůbec první zlatá medaile v Alpské disciplíně, kterou pro Jihočeský kraj vybojoval Štěpán Kroupa. Další stříbrnou medaili získal Lukáš Vochozka za krasobruslení, o bronzovou medaili za biatlon se s Hankou Radákovou dělí také Lenka Bártová a Johanka Hůrková. Poslední dvě bronzové si odnesl Jakub Bouška v běžeckých disciplínách.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.