Hejtmanka Vildumetzová: Konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji

03.07.2017 7:31

Kraje obdrží 420 milionů korun jako kompenzaci za prostředky vynaložené na mzdy řidičů autobusů, které jim premiér Sobotka přislíbil 17. ledna. Prostředky budou poskytnuty na opravy krajských silnic II. a III. tříd prostřednictvím Ministerstva dopravy ČR.

Hejtmanka Vildumetzová: Konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Na společném jednání na Úřadu vlády ČR se na tom dohodli zástupci Asociace krajů České republiky, Ministerstva dopravy ČR a Státního fondu dopravní infrastruktury. Dohodu zbývá formálně potvrdit na jednání vlády, které se uskuteční 10. července.

„Jsem ráda, že konečně došlo k dohodě mezi vládou a kraji a že finanční prostředky, které kraje musely vynaložit v souvislosti s navýšením mezd řidičům, se nyní částečně pokryjí. Prostředky budou poskytnuty na opravy silnic II. a III. tříd, tedy v souladu s původním návrhem krajů, který byl deklarován na začátku letošního roku,“ říká předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a dodává: „Především bych chtěla vysoce ocenit součinnost všech krajů při řešení této závažné situace, do které byly v uplynulých měsících ne vlastní vinou postaveny a se kterou se musely komplikovaně vypořádávat.“

I přes pozitivní výsledek dnešního jednání zůstává stále otevřená zásadní otázka financování mezd řidičů v následujících letech. Hejtmani se na květnovém jednání Rady Asociace krajů ČR v Dříteči na Pardubicku shodli, že částku ve výši 420 milionů korun budou požadovat i v dalších letech. Kraje proto nadále žádají vládu o dořešení této otázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby