Hejtmanka Vildumetzová: Školní statek Cheb začne letos s výstavbou dílen

14.01.2018 20:13

Stávající dílny, které již neodpovídají současným potřebám a výšce moderních strojů, nahradí v budoucnu nové. Rada Karlovarského kraje schválila přípravu zadávacího řízení na veřejnou zakázku. Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb chce zahájit stavební práce na jaře tohoto roku.

Hejtmanka Vildumetzová: Školní statek Cheb začne letos s výstavbou dílen
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Dílny budou sloužit nejen samotné příspěvkové organizaci, ale také pro praktickou výuku žáků Integrované střední školy Cheb. Na dlouho připravovaný projekt chtělo vedení školního statku získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. S žádostí ovšem nebylo úspěšné.

„Hodnota zakázky je 17,8 milionu korun. Organizace z vlastních zdrojů uhradí 7 milionů korun, na zbytek částky si vezme úvěr,“ upřesnila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během tiskové konference. Zároveň však připomněla, že statek dlouhodobě dosahuje kladných hospodářských výsledků a tudíž by neměl mít problém se splácením půjčky.

Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb (více ZDE) funguje od roku 1964. Žákům zemědělských a technických oborů poskytuje výukové zázemí a v ekocentru zajišťuje vzdělávací programy. Současně se zabývá i zemědělskou výrobou. V rostlinné výrobě se zaměřuje hlavně na pěstování krmných obilovin, řepky a pícnin, v živočišné výrobě se pak soustředí na chov masného skotu a prasat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.