Hejtmanka Vildumetzová: Školská zařízení musí dostat finanční prostředky na platy pedagogů

06.06.2018 16:13

Kraje obdrží přislíbených 1,02 miliardy korun na platy učitelů

Hejtmanka Vildumetzová: Školská zařízení musí dostat finanční prostředky na platy pedagogů
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Kraje obdrží finanční prostředky ve výši 1,02 miliardy korun na financování platů pedagogických pracovníků v regionálním školství. Na dnešním jednání o tom rozhodla Vláda ČR. Peníze tak vykompenzují prostředky vynaložené na financování podpůrných opatření ve speciálních školách a třídách, které kraje od loňského roku musí hradit z vlastních rozpočtů.

„Všechna školská zařízení v krajích mají dostat potřebné finanční prostředky na platy pedagogů. Jsme za to velmi rádi, protože je nepřijatelné, aby stát nejprve rozhodl, že učitelům navýší platy, a nakonec se toto navýšení kvůli dlouhodobému podfinancování regionálního školství v jejich platech vůbec neodrazilo. Mnozí ředitelé škol situaci řešili odebráním nenárokových složek platů, řada z nich měla obavy, zda ke konci roku vůbec peníze na výplaty zbydou. Tento krok vítáme nejen my, hejtmani krajů zřizujících střední školy, ale ocení to i starostové měst a obcí, kteří zajišťují základní školství,“ uvedla předsedkyně Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Kraje před časem vyčíslily své požadavky na chybějící finanční prostředky pro oblast regionálního školství a jednaly s ministerstvem školství o pokrytí deficitu. Výsledkem je dofinancování v takové výši, kterou školská zařízení požadovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.