Heller (KDU-ČSL): Rusofil Filip

09.02.2014 20:33

Místopředseda poslanecké sněmovny soudruh Filip k úmrtí Vasila Biľaka mimo jiné řekl: „Co se týče historické role Vasila Biľaka, je třeba konstatovat, že není možné měnit historii, a je beze sporu faktem, že byl jedním z iniciátorů pozvání sovětských vojsk. Dnešní doba se na zvací akt dívá různými pohledy.”

Heller (KDU-ČSL): Rusofil Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Předseda KSČ(M) Filip jde v rétorice opět o kus dál. Již to nejsou kondolence do totalitního KLDR, ale již je to polemika o výkladu naší okupace, slovy bolševika ochrany. Filip se ale vyjadřuje velmi obratně. Tak, aby dal svým příznivcům jasně najevo, že existují i pohledy, které Vasila Biľaka neodsuzují. Avšak tak, aby ho bylo těžké obvinit ze schvalování vstupu vojsk na naše území. Mezi řádky je však zřejmé, co chtěl Filip svým voličům a příznivcům sdělit. Ostatně jako dlouholetý aktivní člen KSČ a udavač v minulém režimu zřejmě s ruskými vojsky na našem území problém neměl, ba naopak.

 Pozvání cizích okupačních vojsk však bezesporu se zdravým rozumem lze hodnotit jako vlastizradu. Je ironií, že za „vlastizrady“ popravovali politické vězně právě komunisté. Je smutné, že místopředseda sněmovny má zjevně k takovému jednání blízko. Stojí za to však bedlivě sledovat ty, kteří ho do tohoto postu volili a ty, kteří ho teď budou bránit.

 Pokud je soudruh Filip brán v KSČ(M) jako umírněný, máme se na co těšit. Možná jednou přijde doba, kdy „semelovci“ v KSČ(M) převezmou kormidlo a pak ať nám pomáhají snad už jen blaničtí rytíři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…