Herman (ANO): Další působení pana Michalika ve vedení Středočeského kraje si nedovedeme představit

28.11.2021 20:45 | Tisková zpráva

Výzva k rezignaci radního Středočeského kraje Věslava Michalika

Herman (ANO): Další působení pana Michalika ve vedení Středočeského kraje si nedovedeme představit
Foto: archiv redakce
Popisek: Martin Herman

V souvislosti s nedávno uveřejněnými skutečnostmi týkajícími se financování podnikání náměstka hejtmanky a radního pro finance Věslava Michalika vyzývají středočeští zastupitelé za ANO Věslava Michalika k rezignaci na funkce náměstka hejtmanky Středočeského kraje a radního pro finance.

Domníváme se, že svoje podnikání a peněžní toky s ním související dostatečně nevysvětlil, ačkoli to sliboval. Nemůžeme opomenout ani střet zájmů, který jeho působení na Krajském úřadu provází již dlouho dobu.

Máme za to, že ani naše kolegy z ostatních zastupitelských klubů nemůže nechat v klidu to, že krajské finance řídí člověk, který lže o svých firmách, dostatečně nevysvětlil svoje vazby na daňové ráje a u něhož existuje reálné podezření, že mlží o původu obdržených finančních prostředků.

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15146 lidí

Souhlasíme s vedením STAN, že informace, které se v souvislosti s podnikáním pana Michalíka objevily nepůsobí dobře a že podnikání na Kypru u nás nemá dobrý zvuk. Souhlasíme také s odstoupením pana Michalika z kandidatury na ministra a ztotožňujeme se s tím, že by v případě své kandidatury mohl hned v úvodu nechat na vznikající vládě stín. Ten stín ale aktuálně leží i na vedení Středočeského kraje.

Zároveň důrazně upozorňujeme na prokázaný střet zájmů, ze kterého byl pan Michalik usvědčen v rámci svého působení ve středočeském zastupitelstvu, když neoznámil svoje osobní a majetkové propojení na firmu Dark Sky a hlasoval pro pronájem jejích prostor Středočeskému kraji. Co je však horší, v době, kdy zastával funkci radního a Středočeské inovační centrum, spadalo do oboru jeho působnosti, došlo opakovaně ke změně předmětu nájmu a doby nájmu, jakož i ke zvýšení nájemného až na částku 104 253 Kč měsíčně. Tyto peníze pak plynuly do kasy firmy, se kterou byl pan Michalik prokazatelně propojen.

Za těchto podmínek, a při znalosti uvedených faktů, si nedovedeme představit další působení pana Michalika ve vedení Středočeského kraje.

Za Klub zastupitelů ANO 2011

Martin Herman
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.