Herman (KDU-ČSL): Je třeba si tyto tragické události stále připomínat

12.03.2019 7:31

Bývalý ministr kultury a v současnosti kandidát do Evropského parlamentu za KDU-ČSL Daniel Herman opět navštívil svůj rodný kraj a postaral se o netradiční počin. Gymnáziu v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích vrátil kdysi vyhozenou hlavu Ježíše Krista.

Herman (KDU-ČSL): Je třeba si tyto tragické události stále připomínat
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

"Tuto školu jsem navštěvoval v letech 1978 - 82, kdy jsem zde také maturoval. Před 40 lety jsem na hromadě smetí nalezl rozbitý kříž s korpusem. Zachránil jsem alespoň Kristovu hlavu, kterou jsem dnes po čtyřech dekádách vrátil tam, kam patří," upřesňuje Daniel Herman.

Součástí jeho návštěvy na mateřském gymnáziu bylo o promítání filmu Hanin kufřík, pojednávajícím o tragickém osudu sestřenice Hermanovy maminky Hany Bradyové, která za druhé světové války zahynula v Osvětimi. Následovala poté beseda se studenty. Akce byla součástí připomínky 80. výročí hitlerovské okupace Československa.

"Zájem studentů o tuto neblahou kapitolu našich dějin mě velmi mile překvapil. Je třeba si tyto tragické události stále připomínat," doplňuje Daniel Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…