Herold (ODS): Praha 5 připravuje další ubytovací kapacity pro uprchlíky z Ukrajiny

09.03.2022 9:15

Rada MČ Praha 5 schválila další poskytnutí bytových a nebytových prostor, které by mohla připravit pro dočasné ubytování ukrajinských uprchlíků.

Herold (ODS): Praha 5 připravuje další ubytovací kapacity pro uprchlíky z Ukrajiny
Foto: archiv
Popisek: Lukáš Herold z ODS

Už minulý týden rozhodlo vedení Prahy 5 o poskytnutí vytipovaných bytů. Obrovský příliv uprchlíků z válečného konfliktu však rychle plní ubytovací kapacity v celé metropoli. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

„Rozhodli jsme se proto připravit další bytové jednotky, které je možné využít v relativně krátkém čase. Snažíme se, aby byly připravené tak, aby poskytly útočiště alespoň na přechodnou dobu,“ vysvětluje místostarosta Prahy 5 pro oblast bydlení Lukáš Herold (ODS).

Bytové jednotky by prozatím Praha 5 poskytla na dobu určitou tří měsíců. Vedení Prahy 5 zvažuje i poskytnutí některých nebytových prostor, které by se daly jednoduše a rychle připravit pro provizorní ubytování.

„Vytipovali jsme prozatím dva nebytové prostory, které umožňují provizorně ubytovat uprchlíky po omezenou dobu. Děláme vše proto, aby tyto prostory byly co nejdříve připraveny,“ dodává místostarosta Prahy 5 pro oblast nemovitého majetku Martin Damašek (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…