Hladík (KDU-ČSL): Na Vojtově bude bytovka pro mladé rodiny a seniory

27.08.2017 13:23

Město postaví dva bytové domy na Vojtově ulici, jeden se startovacími byty především pro mladé rodiny a druhý pro seniory. Radní schválili zahájení zadávacího řízení na jejich výstavbu. V lokalitě s předstihem probíhá archeologický výzkum.

Hladík (KDU-ČSL): Na Vojtově bude bytovka pro mladé rodiny a seniory
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

„V rámci výstavby vznikne v lokalitě 116 nových bytů, z nichž bude 30 startovacích a 86 pro seniory. Společně s tímto zde vznikne i více než 90 parkovacích míst a velká nebytová plocha. Díky tomu budou v jednom z bytových domů vybudovány nové prostory pro provoz pečovatelské služby Brno-střed, pobočka Knihovny J. Mahena a nová pobočka Kulturního vzdělávacího střediska Brno-střed,“ upřesnil 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Jedná se o veřejnou nadlimitní zakázku zadávanou užším řízením.

Předpokládaná hodnota zakázky stavby je 330 milionů korun. Stavět se má od března 2018 do prosince 2019. Celkové náklady na přípravu a realizaci záměru činí 410 milionů korun.

„V rámci archeologického výzkumu máme prozkoumáno zhruba 1 100 hrobů novověkého hřbitova z 19. století,“ uvedl archeolog Václav Kolařík ze společnosti Archaia Brno. „Začali jsme prozkoumávat i další část lokality, kde očekáváme nálezy osídlení z období raného středověku a starší doby železné.“

Archeologické práce mají skončit do konce roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…