Hlaváč (TOP 09): Slušná politika má smysl

16.10.2016 20:12

Je krátce po volbách, tedy ideální čas napsat jeden povolební komentář.

Hlaváč (TOP 09): Slušná politika má smysl
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Začnu ale trochu odzadu. Zhruba měsíc před volbami jsme založili ve Starém Plzenci novou místní organizaci TOP 09. Teď je po volbách, které dopadly jak dopadly a všichni, kteří TOPku volíme, jsme si přáli lepší výsledek - o tom není pochyb. Možná si někdo myslíte, že si teď musím rvát vlasy a říkat si, jestli by nebylo lepší působit na městě v nějakém nezávislém sdružení, ale je to právě naopak.

Jsem rád členem TOPky, která samozřejmě není dokonalá a bez chyb, ale koneckonců dokonalá ani být nemůže, protože ji tvoří lidé a každý z nás má své lepší i horší stránky. S někým si v TOPce rozumím více, s někým méně, ale je to pro mě v současnosti jediná strana, která si drží ideály, s nimiž se můžu ztotožnit. Je to proevropská strana s důrazem na svobodu jedince a lidská práva, prosazující odpovědné a transparentní hospodaření (ať už na úrovni státu, krajů nebo měst). Je to strana nepopulistická, která nenabízí líbivá řešení jen proto, že to momentálně lidé chtějí slyšet a to i s vědomím, že se jí to ve volbách nemusí zrovna vyplatit. Mohl bych pokračovat, jelikož těch témat je nespočet, ale zůstaňme u těchto hlavních - to jsou pro mě důvody, proč se nemusím za své členství v této straně ani trochu stydět a proč si vážím řady osobností, které jsou v TOPce také.

Z výsledků voleb se nehroutím, protože slušná politika má smysl. Ostatně v Plzenci volby nedopadly vůbec špatně. Kdyby to dopadlo jako v Plzenci, TOPka by získala bezmála 10%, kandidáta do senátu bychom jen o kousek neměli ve druhém kole a hlavně dopadlo skvěle referendum o výstavbě supermarketu, které jsme podporovali. To je pro mě pozitivní a věřím, že když se budeme snažit, tak ty příští volby dopadnou o dost lépe.

MIROSLAV HLAVÁČ, PŘEDSEDA MO TOP 09 STARÝ PLZENEC

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…