Hlaváček (Svobodní): Jak si ČSSD spletla datum

25.07.2014 21:20

Socialisté skutečně vážně požadovali snížit daně. V bezpečném období Nečasovy vlády, kdy nominálně pravicová vláda snížení daní odmítala. Teď otočili o stoosmdesát stupňů a žádné snižování daní nepřipadá v úvahu!

Hlaváček (Svobodní): Jak si ČSSD spletla datum
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Poslanci ČSSD dnes předložili do Poslanecké sněmovny návrh, kterým chtějí snížit spotřební daň u pohonných hmot. Litr motorové nafty by měl zlevnit proti současným cenám až o 2,50 Kč, benzín až o 1,50 Kč za litr. Poslanci tím reagují na dramaticky stoupající ceny ropy na světových trzích, neúměrně vysokou spotřební daň v České republice a 20% DPH, v jejichž důsledku došlo v těchto dnech ke zdražení pohonných hmot na historická maxima (40 a více Kč/l).

„ČSSD považuje za nepřípustné, aby ceny pohonných hmot stále raketově stoupaly, poškozovaly české hospodářství i občany a pravicová Nečasova vláda seděla s rukama v klíně a nereagovala. Zvyšující se ceny benzínu a nafty jsou v kombinaci s vládními škrty a chybným zvyšováním daní další ranou pro rodinné i firemní rozpočty a celou českou ekonomiku,“ uvedl předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Milan Urban.   

„Je potřeba rovněž zabránit záměru vlády Petra Nečase na další zvýšení cen pohonných hmot prostřednictvím zvýšení daně z přidané hodnoty z 20 na 21%. Takový růst DPH by se negativně promítl do cen benzínu a nafty pro spotřebitele už od 1. 1. 2013,“ upozornil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Takto ČSSD mazala med kolem úst občanům v době, kdy to pro ni bylo bezpečné, protože nominálně pravicová vláda Petra Nečase o snižování daní nechtěla ani slyšet. Část voličů nepřemýšlí, zda strana bude své sliby i plnit, a spokojí se se sliby, což se stalo i tentokráte. ČSSD vyhrála volby.

Milan Urban ale utrpěl ekonomické vzdělání, chápe potřebnost snižování daní, a proto snížení daní navrhl před pár dny. Osobně si myslím, že chtěl být navíc konzistentní s dva roky starými prohlášeními, což vysoce oceňuji. No a zbytek známe. Víme, kdo se proti snižování daní postavil, jakož i metody, jakým se snaží reálnému snížení daní zabránit.

Jako liberál snižování nesmyslných daňových sazeb tleskám, chválím pragmatickou obhajobou zvýšeným výnosem (Milan Urban prokázal znalost Lafferovy křivky) a jako místopředseda krajského sdružení Svobodných navrhuji Milanu Urbanovi požádat o členství v naší straně. Osobně se ve středočeském kraji přimluvím za jeho přijetí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…