Hlaváček (TOP 09): Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy

30.09.2019 19:43

IPR zpracuje Koncepční studii Vítězného náměstí

Hlaváček (TOP 09): Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy
Foto: Facebook
Popisek: Architekt Petr Hlaváček

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) zpracuje Koncepční studii Vítězného náměstí v Praze 6. Ta bude vycházet z anonymně odevzdané studie vzešlé ze soutěže o návrh Celkového řešení Vítězného náměstí. Cena za zpracování studie byla stanovena na 6 945 000 Kč bez DPH. Náklady na celkové řešení Vítězného náměstí se v tuto chvíli odhadují na 500 milionů korun bez DPH. Na dnešním zasedání o tom rozhodla Rada hl. m. Prahy.

„Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy, které bude dobře sloužit všem obyvatelům metropole. Od koncepční studie očekáváme nejen dopravní řešení, ale především posílení všech základních funkcí náměstí – pobytové, společenské či reprezentativní funkce. Počítáme například s pěší zónou směrem na hlavní osu kampusu vysokých škol, s oblíbenými vodními prvky, novými uměleckými díly a snížením hlukové zátěže v okolí,“ uvedl náměstek pražského primátora Petr Hlaváček.

Hlavním účelem koncepční studie je zpracování nejvhodnějšího řešení Vítězného náměstí tak, aby byl dopředu zajištěn konsenzus všech důležitých subjektů v území. Tento stupeň projektové dokumentace řeší velké množství detailů nad rámec běžně zpracovávané fáze projektové dokumentace studie.

Koncepční studie bude řešit například předběžné projednání koncepční studie s více než 60 subjekty a zapracování vyhodnocení připomínek; zpracování zadání pro Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území  a návrh změny Územního plánu hl. m. Prahy Z 3167/12; zpracování světelně-technické studie; specifikaci světelné signalizace; návrh způsobu hospodaření s dešťovou vodou; zpracování části návrhu do podrobnosti dokumentace pro územní rozhodnutí nebo součinnost při zpracování mikrosimulace.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…