Hlubuček (STAN): Nové sloupky zamezují neoprávněným vjezdům do parku na Petříně

22.02.2019 13:27

S blížícím se jarem lákají pražské parky stále více návštěvníků. Ti jistě velmi ocení nově vybudované mechanické zábrany proti nepovoleným vjezdům automobilů, které v posledních letech znepříjemňovaly pobyt v parku na Petříně.

Hlubuček (STAN): Nové sloupky zamezují neoprávněným vjezdům do parku na Petříně
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Vozidla na úzkých parkových cestách byla předmětem častých stížností nejen pražských, ale i zahraničních návštěvníků tohoto krásného parku.  Hlavní město Praha prostřednictvím magistrátního odboru ochrany prostředí zajistilo instalaci pěti nových moderních výsuvných sloupků na přístupových cestách, které umožní vjezd jen oprávněným vozidlům.

„Věřím, že instalované sloupky zvýší bezpečnost i pobytovou pohodu návštěvníků tohoto krásného pražského parku,“ oceňuje opatření náměstek primátora Petr Hlubuček.

Do parku teď zajedou pouze vozidla s povoleními, která jsou vydávána na základě jasných a poměrně striktních pravidel. Sloupky jsou ovládány magnetickou kartou, díky kartám je možné sledovat i počet průjezdů jednotlivých uživatelů, a tím i kontrolovat dodržování stanovených podmínek pro vjezd vozidel. Celkové náklady na instalaci sloupků, včetně zajištění přívodů elektrické energie, činily 1,6 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…