Hnutí Otevřená radnice: Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv

09.07.2014 12:51

Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv, které město uzavřelo v posledních letech, a změnit je tak, aby byly výhodnější pro radnice.

Hnutí Otevřená radnice: Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Zalévání květin za 460 Kč, kancelářský papír A4 za 1 korunu, IT služby hodina práce za 2000 Kč. Smlouva mezi městem a dodavatel uzavřená ideálně na neurčito, v případě jednostranného vypovězení úhrada ušlých zisků za deset následujících let a navíc mastná pokuta za tu drzost.

Že už jste to někde slyšeli?

Není divu. Byla to běžná praxe na ministerstvech, ale i na celé řadě radnic. Vykutálení radní a náměstci podle podobného mustru uzavřeli celou řadu takovýchto pro obec nevýhodných smluv a ještě pojistili sobě a svým kumpánům vypovězení tajnými dodatky a pokutami.

Takovýmto nekalým praktikám odzvoní. Naším cílem je provést hloubkový audit a zrevidovat všechny externí smlouvy, které město v minulých volebních obdobích uzavřelo. Pokud se ukáží jako předražené či jinak nevýhodné, budeme tlačit na jejich změnu a případné ukončení. Není nic jednoduššího, než vypsat nová výběrová řízení, z nichž vzejdou výhodnější smlouvy pro nás pro všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Otevřená radnice

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

9:02 Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.