Hnutí STAN získalo primátory v Liberci a Jihlavě

23.11.2018 5:36

Starostové a nezávislí obsadili po úspěšných volbách více než polovinu radnic krajských a okresních měst. Ve dvou krajských městech dokonce získali primátorské posty. V Liberci se stal novým primátorem Jaroslav Zámečník a v čele Jihlavy bude stát další čtyři roky Karolína Koubová.

Hnutí STAN získalo primátory v Liberci a Jihlavě
Foto: STAN
Popisek: STAN

Liberečtí zastupitelé zvolili primátorem lídra vítězných Starostů pro Liberecký kraj Jaroslava Zámečníka. Hlasovalo pro něj 28 z 37 přítomných zastupitelů. Novou koalici vytvořili vítězní Starostové pro Liberecký kraj, hnutí ANO a ODS, kteří budou mít bezpečnou většinu 31 z 39 mandátů.

Podle Jaroslava Zámečníka jsou prioritou pro novou koalici především stav komunikací, počet parkovacích míst, ceny MHD a bezpečnost.

Primátorkou Jihlavy se stala Karolína Koubová, která ve volbách kandidovala za sdružení nezávislých kandidátů a hnutí STAN pod názvem Fórum Jihlava. V nové jihlavské městské radě mají po třech zástupcích Fórum Jihlava a ODS, dva členové rady jsou z uskupení Žijeme Jihlavou! a jeden člen za KDU – ČSL. V zastupitelstvu, které má 37 členů, má toto koaliční seskupení relativně křehkou většinu 20 hlasů. V opozici zůstalo hnutí ANO, komunisté, sociální demokraté a SPD.

„Od nového vedení Jihlavy si slibujeme hlavně zlepšení komunikace mezi vedením krajského města a Kraje Vysočina. Je nutné začít intenzivně pracovat na projektech, při nichž je úzká spolupráce mezi Krajským úřadem a Magistrátem nezbytná,“ sdělil krajský předseda hnutí STAN na Vysočině a starosta Pacova Lukáš Vlček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích