Hnyková (Úsvit): Nemocnice v České Lípě – špičková péče, nevyhovující podmínky

19.01.2014 6:44

Společně s některými dalšími poslanci zvolenými do Parlamentu za Liberecký kraj jsem včera navštívila nemocnici v České Lípě. Rozhodla jsem se tak využít pozvánky, kterou jsem od zástupců nemocnice obdržela.

Hnyková (Úsvit): Nemocnice v České Lípě – špičková péče, nevyhovující podmínky
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je spádovou nemocnicí pro čtvrtinu obyvatel Libereckého kraje. Po dlouholetém snažení se představitelům nemocnice podařilo zrealizovat nové opláštění budov a jejich zateplení. Tato fáze rekonstrukce právě finišuje, ale aby nezůstalo jen u hezké skořápky, pod kterou se nacházejí útroby, které už nejsou v tak dokonalé kondici, je zapotřebí rekonstrukce všech vnitřních rozvodů a instalací, novou dialýzu, rekonstrukci prádelny... A k tomu jsou zapotřebí další peníze. Díky těmto informacím jsme se všichni přítomní poslanci a poslankyně napříč politickým spektrem dohodli, že budeme společně usilovat o získání peněz na rekonstrukci nemocnice.

Jelikož jsou českolipská i liberecká nemocnice nemocnicemi krajskými, vyvstává mi na mysli otázka, zdali bude mít kraj prostředky jak na rekonstrukci nemocnice v České Lípě, tak na případnou výstavbu nové nemocnice v Liberci. Zároveň se obávám, aby lukrativní obory, jako jsou například ortopedie a neonatologie, nebyly přesunuty právě do nových prostor liberecké nemocnice, což by mělo za následek rapidní zhoršení dostupnosti této péče pro obyvatele Českolipska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.