Hnyková (Úsvit): Sloučení nemocnic znamená vyhazov pro čtyřicet lidí a omezení péče

20.09.2013 15:24

Nejpalčivějším problémem zdravotnictví posledních dní v Libereckém kraji je určitě hrozba slučování turnovské a liberecké nemocnice. Na toto téma proběhla včera v Panochově nemocnici debata, které jsem se také zúčastnila.

Hnyková (Úsvit): Sloučení nemocnic znamená vyhazov pro čtyřicet lidí a omezení péče
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Účastníci debaty mohli pokládat otázky zástupcům Panochovy nemocnice Turnov, generálnímu řediteli liberecké nemocnice, ale i starostovi Turnova, který zde zastupoval zřizovatele nemocnice. Využila jsem tedy možnosti a zeptala se pana starosty, proč nevypsal k tomuto problému místní referendum. Obyvatelé by se tak mohli jasně vyjádřit k tomu, jestli si přejí sloučení nemocnic, nebo jestli chtějí zachovat její samostatnost, byť s ohledem na to, že by město muselo doplácet na její chod. Upřímně překvapená jsem byla z odpovědi pana starosty, který řekl, že o referendu neuvažoval, jelikož by byla jeho realizace velmi komplikovaná a náročná.

Přestože se debaty účastnili i zaměstnanci Turnovské nemocnice, nezazněl jediný dotaz, který by se zajímal o budoucnost zaměstnanců. A to i přesto, že pokud dojde ke sloučení nemocnic, přijde o práci minimálně čtyřicet lidí, převážně z technického a administrativního úseku nemocnice. Ale propouštění se může tykat i zdravotnického personálu. Zástupci obou nemocnic a města garantují zachování hlavních zdravotních oborů, nikdo ovšem neřekl, jak to bude do budoucna s ostatními obory.

O osudu nemocnice budou rozhodovat dvacátého šestého září zastupitelé města Turnov na pravidelném zasedání. Mnozí z nich byli také účastníky včerejší debaty. Jsem proto velmi zvědavá, s jakým výsledkem jednání zastupitelstva skončí!

Jana Hnyková – lídr Hnutí Úsvit v Libereckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…