Hodečková (Zelení): Petr Orel - chci, aby novojičínský region byl ještě příjemnějším místem pro život

12.05.2016 4:30

Petr Orel pracuje od roku 1992 v nevládním sektoru. Podílí se na vedení a provozu Záchranné stanice a Domu přírody Poodří. Stanice, kterou projde ročně přes 1500 živočichů, funguje jako nemocnice pro volně žijící jedince.

Hodečková (Zelení):  Petr Orel - chci, aby novojičínský region byl ještě příjemnějším místem pro život
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Chtěl bych přispět k tomu, aby novojičínský region byl ještě příjemnějším místem pro život, aby odtud neodcházeli mladí lidé. Z pozice zákonodárce chci participovat na legislativě, která nebude zatěžovat občany ani právnické osoby zbytečnou byrokracii. Chci dosáhnout toho, aby se k problematice ochrany přírody, krajiny, zemědělské a lesní půdy přistupovalo zodpovědně a s plným vědomím toho, že jde... o prioritní celospolečenský zájem a neobnovitelné přírodní zdroje,” uvádí Petr Orel, společný kandidát SZ a KDU-ČSL.

Petr Orel pracuje od roku 1992 v nevládním sektoru. Podílí se na vedení a provozu Záchranné stanice a Domu přírody Poodří. Stanice, kterou projde ročně přes 1500 živočichů, funguje jako nemocnice pro volně žijící jedince. V posledních letech se věnuje záchranou konkrétních dravců, jako je třeba orel skalní nebo sova pálená. Ale jeho oblastí není jen ochrana přírody. Pracoval také v oboru památkové péče a muzejnictví v Novém Jičíně. Má tři dcery a dvě vnoučata. V senátních volbách kandiduje jako patriot do v novojičínském obvodu, který zahrnuje kromě Nové Jičína např. i Bílovec nebo Studénku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…