Hodek (ČSSD): Praha připraví vyhlášku o regulaci provozní doby hostinských zařízení

29.08.2018 13:03

Městská část Praha 1 se opět obrátila na hlavní město Prahu se žádostí o přípravu vyhlášky, která by omezila provozní dobu barů, diskoték a dalších podobných zařízení v centru města.

Hodek (ČSSD): Praha připraví vyhlášku o regulaci provozní doby hostinských zařízení
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

Žádost dnes vzala na vědomí Rada hl. m. Prahy a uložila Živnostenskému odboru Magistrátu hl. m. Prahy příslušnou vyhlášku co nejdříve zpracovat a předložit ke schválení.

„Myslím, že je na čase se touto situací velmi vážně zabývat. Jde o to, aby centrum města bylo normálně obyvatelné a rezidenti nebyli terorizováni neustálým hlukem a dalšími negativními jevy. Dále jde o celkovou tvář Prahy. Naše město přece nemůže být opět známo ve světě jen jako místo s levným alkoholem, kde je možné si dovolit úplně všechno. A pokud majitelé podniků v Praze 1, poskytovatelé ubytování a další podnikatelé žijící z turistického ruchu, nemají zájem se situací něco dělat, pak asi není jiné cesty než vyhláškou provozní dobu barů a diskoték a klubů omezit. Centrum města prostě pouze turistům patřit nemůže a nebude,“ uvedl radní hl. m. Prahy Daniel Hodek.

Podle představitelů Prahy 1 se každou noc mění centrum města doslova v bojovou zónu, kde se život pro rezidenty stává neúnosným a problém se stále prohlubuje. Zvyšující se počet turistů, levný alkohol a mnoho podniků otevřených do ranních hodin proměnily některé lokality v centru Prahy z výkladní skříně hlavního města v pouhou kulisu pro večírky, party a diskotéky. Image Prahy, které ve světě má, se tak neustále zhoršuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích