Hodek (ČSSD): Přijďte si ozdobit svůj vánoční stromeček do centra Prahy

12.12.2016 17:32

Přes čtyři desítky stromečků oživí Loretánskou zahradu v centru metropole. Stanou se součástí předvánoční akce „Zdobit může každý, zdobit bude každý“, která se bude konat od 12. do 20. prosince 2016. Její součástí bude soutěž o nejkrásněji nazdobený vánoční stromeček, Ježíškova dílna a následná výstava.

Hodek (ČSSD): Přijďte si ozdobit svůj vánoční stromeček do centra Prahy
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

Typický symbol Vánoc jehličnaté stromečky budou po dobu deseti dnů čekat na zájemce z řad široké veřejnosti, kteří si budou mít možnost jednotlivé z nich obléci do svátečního hávu. Postačí, když si k tomuto účelu přinesou své ozdoby, které stromečku věnují. A komu náhodou nebudou stačit, bude moci využít připravenou Ježíškovu dílnu a vytvořit si je přímo na místě.

„Na této akci si cením, že na rozdíl od klasických vánočních trhů přináší tvořivý prvek, který příjemně doplňuje adventní atmosféru a vybízí k setkávání všech generací. Je to také pro návštěvníky historického centra výborná příležitost, jak se v předvánočním shonu na chvíli zastavit a zklidnit,“ doplnil radní hl. m. Prahy pro oblast sociální politiky Daniel Hodek.

Předvánoční zdobení vyvrcholí slavnostním vyhlášením soutěže o nejkrásněji nazdobené vánoční stromečky. Jejich autoři získají věcné dary a deset nejhezčích stromků bude posléze věnováno pražským střediskům sociálních služeb, kde budou radost rozdávat dále.

„Jelikož k Vánocům patří dobré skutky a posilování mezilidských vztahů, rozhodli jsme se do soutěže zapojit také Dětské centrum Paprsek věnující se komplexní péči o děti a mládež s mentálním a kombinovaným postižením a jejich rodiny. To vše za spolupráce zástupců záchranného integrovaného systému hlavního města,“ doplnil Zdenek Čihák, velitel Sboru dobrovolných hasičů Prahy 1, který je společně se spolkem Prevence dětem organizátorem akce.

Na akci „Zdobit může každý, zdobit bude každý“ naváže výstava všech ozdobených stromečků, které budou Loretánskou zahradu zkrášlovat až do konce roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…