Hodina (Rozumní): Homosexuální osvojení neprojdou

02.10.2017 7:40

Vcelku bez povšimnutí médií zůstala skutečnost, že končící Poslanecká sněmovna už rozhodně nestihne projednat novelu zákona o registrovaném partnerství. Ta měla umožňovat gayům a lesbám osvojit si dítě jejich partnera či partnerky.

Hodina (Rozumní): Homosexuální osvojení neprojdou
Foto: Střídavka
Popisek: Aleš Hodina

Pokud tedy budou chtít homosexualističtí aktivisté prosazovat tento návrh znovu, budou tak muset činit od začátku, v nově složené Poslanecké sněmovně.

Pro ty, kdo chtějí chránit rodinu a přirozené rodinné vazby, je to dobrá zpráva. Aktivisté "ochranou rodiny" také argumentovali, ale zcela falešně. Homosexuální partner či partnerka rodiče není v žádném případě totéž co rodič. Jedná se o osobu vůči dítěti cizí, nepříbuznou. Zapomíná se přitom, že svého skutečného druhého rodiče dítě také někde má. Bohužel je mu však často zatajován, a to někdy už od narození.

Je to analogické s nám dobře známou situací rozchodu heterosexuálního páru. I zde se někdy jeden rodič snaží vypudit toho druhého ze života dítěte a nahradit ho svým partnerem či partnerkou. Tato nová osoba však rozhodně není rodičem dítěte.

V případech lesbických párů by možnost, aby si partnerka matky osvojila její dítě, jen usnadnila podmínky těm ženám, které si pořizují děti prvoplánově připravené o otce už od narození. Toho se pak snaží nahradit právě partnerkou matky. Obdobně je připravené o matku dítě, které žena pouze porodí a předá páru gayů. To je však proces o něco složitější, a proto méně častý. 

Nemělo by se také zapomínat, že "mít dítě" není vymahatelným lidským právem, a už vůbec ne "mít cizí dítě". Pro nikoho, pro homosexuály ani pro heterosexuály. Naopak základním právem dítěte je znát své skutečné rodiče a mít jejich péči.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…