Holiš (ANO): Opakovaně jsme senátora Čunka vyzvali, aby plně respektoval výsledky voleb

22.10.2020 11:33

V následujících dnech chce podle důvěrných informací aktuální hejtman Jiří Čunek podepsat projekt na výstavbu nové nemocnice, byť si je vědom toho, že nová koalice je proti. Celá nová koalice proto důrazně vyzývá Jiřího Čunka, aby své veškeré úsilí a pozornost věnoval řešení koronakrize.

Holiš (ANO): Opakovaně jsme senátora Čunka vyzvali, aby plně respektoval výsledky voleb
Foto: Facebook
Popisek: Radim Holiš

„Opakovaně jsme senátora Čunka vyzvali, aby nečinil v této záležitosti žádné další kroky a plně respektoval výsledky voleb. Teď už je to jen jeho osobní odpovědnost vůči kraji. Veškeré náklady, které tímto kraji způsobí může v této chvíli investovat daleko lépe do boje s pandemii. Tak ať se s touto zodpovědností vyrovná. Já mu přeji šťastnou volbu,” shrnul budoucí hejtman Radim Holiš.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

„Důrazně jménem nové koalice vyzývám současného hejtmana, aby respektoval výsledek voleb a přestal řešit novou nemocnici, neboť občané dali jasně najevo, že si ji nepřejí. Hejtman by se měl především věnovat zajištění dostatečného počtu lůžek a zdravotního personálu pro řešení aktuální krize, a ne zkupovat pozemky a podepisovat projekt, když už je předem jasné, že ho za aktuálních podmínek nová koalice nikdy nepodpoří,” apeluje budoucí statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová za Piráty a dodává:

„Pro svůj pomník je ochotný udělat evidentně cokoliv. Zlínský kraj má na víc a zaslouží si v této situaci opravdovou péči, neboť patří mezi nejvíce zasažené regiony. Hejtman však namísto řešení této krize, která zasáhla všechny občany řeší své megalomanské projekty.”

Nová koalice apeluje, aby hejtman co nejdříve svolal ustavující zastupitelstvo a řešení nové nemocnice nechal na budoucí koalici. Zlínský kraj v čele se stávajícím hejtmanem Čunkem by měl v této době zásadně finančně přispět na snížení dopadů koronavirove krize. Měl by přijít se systémovými kroky, které kraji pomůžou. Například podporou call center a pracujících studentů, finanční podporou práce mediků, protože nutně potřebujeme podpořit a ocenit kmenové zaměstnance nemocnic, kteří jsou vystaveni extrémnímu riziku a zátěži. Úkolem kraje je zvýšit výkon krizového štábu a tím ulevit v operativě vedeni nemocnic, podpořit mediálně nutná opatření. Toto jsou reálné problémy k okamžitému řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…