Holiš (ANO): V Rožnově otevřeli novou budovu školní praxe za 40 milionů korun

24.02.2020 15:05

V rožnovské Střední škole informatiky, elektrotechniky a řemesel v úterý (18.2.) slavnostně otevřeli nově zrekonstruované prostory pro praktické vyučování.

Holiš (ANO): V Rožnově otevřeli novou budovu školní praxe za 40 milionů korun
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Slavnostního otevření prostor důležitých pro praxi studentů se účastnili mimo jiné ředitel školy Miroslav Trefil, hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, starosta Rožnova Radim Holiš a také zástupci velkých firem, které se školou spolupracují, podporují studenty během studia a po absolvování školy jim nabízejí pracovní místa. Rekonstrukce stála více než 40 milionů korun, většinu z toho zajistily dotační programy, dlouhodobý a pro školu důležitý projekt však také podpořily rožnovské firmy, se kterými škola úspěšně spolupracuje.

„Modernizace úseku praxe je pro školu skutečně velmi významný krok. Po mnoha letech úsilí se podařilo vytvořit pro studenty podmínky, které zkvalitní vzdělávací proces po všech stránkách. Děkuji Střední škole informatiky, elektrotechniky a řemesel škole a také firmám, které do toho se školou šly a společně to všichni zvládli,“ řekl na slavnostním otevření starosta Rožnova Radim Holiš.

Rekonstrukce stála více než 40 milionů korun a přinese všem studentům i vyučujícím výrazně zlepšení podmínek pro činnost. Největší podíl na financování byl v rámci projektu Rekonstrukce, modernizace a přístavba budovy praktického vyučování, který byl zahrnut do Integračního regionálního operačního programu (IROP). „Část technického vybavení jsme pořídili z klíčové aktivity Polytechnika v rámci Implementace krajského akčního plánu (projekt IKAP). Pět učeben jsme stavebně dotvořili a technicky vybavili díky finanční pomoci firem a také partnerů. Obecně všem partnerům a firmám moc děkujeme. Je třeba také zdůraznit, že celá akce probíhala za plného provozu, mnohdy svépomocí a za obrovského úsilí většiny pracovníků úseku praxe a úseku ekonomického. Děkuji všem, kdo se o to přičinili,“ uvedl Miroslav Trefil, ředitel Střední školy informatiky, elektrotechniky a řemesel.

Fotografie ze slavnostního otevření najdete na stránkách školy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…