Homola (SPR-RSČ): Schůze sněmovny k záležitostem A. Babiše

11.05.2017 4:33

Postřehy s živého vysílání schůze PS.

Homola (SPR-RSČ): Schůze sněmovny k záležitostem A. Babiše
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Vážení spoluobčané, dovolte, abych se s Vámi podělil s dojmy a pocity  ze sledování živého přenosu jednání PS k záležitostem A. Babiše.

Při sledování uvedené schůze a jejich řečníků se mi honí hlavou zda-li politická kultura a korektnost v naší zemi může klesnout ještě níže? A kladu si otázku : Jestli se národu taková politika líbí? Když vidíme jak jeden politik obviňuje druhého ze lží, korupce a podvodů a na druhou stranu jsme svědky toho, kdy politici, kteří si tvrdě stojí za tím, že nelžou a jsou tzv.čistí, záhy jsou však dalšími řečníky usvědčeni z pravého opaku. Ptám se dál? Kde je tedy pravda?

Asi nemá cenu přímo odpovídat na uvedené otázky, ale neodpustím si zhodnotit několik projevů. Při řečnění ministra spravedlnosti pana Pelikána jsem byl hodně znechucen jakou arogancí hájí praktiky a politiku A. Babiše a nestydím se ho nazvat spíše ministrem NEspravedlnosti a k této obhajobě se posléze připojuje se svými nesmysly přeběhlík Faltýnek, který rychle zapomněl za jakou stranu dříve seděl v PS a co si díky tomu vytěžil ve svůj vlastní prospěch. O primitivismu poslance Zlatušky raději ani psát nebudu, nicméně z druhého pohledu je smutné konstatovat, že pouze poslanci KSČM, pánové Kováčik a Filip svým vystoupení reprezentují pozitivní politickou kulturu i přes ideologické názory, nad kterými se také nechci zastavovat, ale abych byl objektivní a vyvážený, musím hodnotit jak negativně, tak pozitivně.

Vraťme se ale k meritu věci. Události posledních dnů a týdnů kolem A. Babiše, potažmo premiéra, prezidenta, vlády, PS a senátu mě stále více naplňuje dojmem, že něco moc prohnilého je ve státě Českém a dokud se většina občanů země nezamyslí nad současným stavem a nezačnou se chovat zodpovědně, vede mě to k závěru, že bude hůř a Český národ zanikne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu