Honzárek (TOP 09): Jaromír Mašek je vnímán jako uznávaná a respektovaná persona

24.02.2020 21:32

Prohlášení TOP 09 Havlíčkův Brod k odvolání ředitele psychiatrické nemocnice.

Honzárek (TOP 09): Jaromír Mašek je vnímán jako uznávaná a respektovaná persona
Foto: TOP 09, Veronika Rejmanová
Popisek: Libor Honzárek

Místní organizace TOP 09 v Havlíčkově Brodě kategoricky nesouhlasí s odvoláním ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška.

Jaromír Mašek byl ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem v závěru minulého týdne, ke dni 16. února 2020, odvolán z funkce ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod z důvodu údajné nedostatečné aktivity nemocnice v procesu naplňování reformy péče o duševní zdraví. Toto zdůvodnění se však, v porovnání s reálnou skutečností, jeví jako nevěrohodné, účelové a zavádějící.

Jaromír Mašek je širší odbornou veřejností i samotným kolektivem zaměstnanců PN, včetně primářů jednotlivých oddělení, vnímán jako uznávaná a respektovaná persona. Areál PN Havlíčkův Brod prošel za jeho působnosti v uplynulých čtrnácti letech obrovskou pozitivní proměnou prezentovanou mimo jiné i velmi zdařilou úpravou celého komplexu svěřených nemovitostí, zajištěna byla též i rozsáhlá vnitřní modernizace jednotlivých pavilonů. Především však pan ředitel Mašek nemocnici stabilizoval po stránce personální a ekonomické tak, aby mohla být i nadále zabezpečována potřebná péče pro pacienty z určeného spravovaného území s více než jedním milionem obyvatel.

Jaromír Mašek byl ve své funkci ředitele po celou dobu garantem příkladné a vzájemně podporované výborné spolupráce s vedením města Havlíčkův Brod. Z pozice ředitele PN se vždy snažil o prezentaci dobrého jména instituce, v jejímž čele stál 14 let. Jako ředitel byl vždy iniciativní tam, kde svým přístupem mohl napomoci k edukaci veřejnosti ve prospěch zlepšování náhledu obyvatel na vzájemné soužití se spoluobčany s duševním onemocněním.

Místní organizace TOP 09 Havlíčkův Brod žádá ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, aby přehodnotil důvody, které vedly k odvolání MUDr. Jaromíra Maška z funkce ředitele PN Havlíčkův Brod, a aby svoje rozhodnutí neodkladně revokoval.

Za MO TOP 09 Havlíčkův Brod
Bc. Libor Honzárek, předseda MO TOP 09 Havlíčkův Brod
místostarosta města Havlíčkův Brod

Martin Sedlák,
předseda RO TOP 09 Havlíčkobrodsko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…