Hora 2014: Má kraj skutečně přehled o životu v nebezpečných objektech?

07.11.2014 8:52

Na území Středočeského kraje je 40 civilních objektů s trhavinami nebo chemickými látkami. Krajský úřad bude teprve v těchto dnech v souvislosti s výbuchem muničního skladu na Zlínsku jednat o případných opatřeních.

Hora 2014: Má kraj skutečně přehled o životu v nebezpečných objektech?
Foto: HORa 2014
Popisek: Otevřená radnice

Na území Středočeského kraje je 40 civilních objektů s trhavinami nebo chemickými látkami. Krajský úřad bude teprve v těchto dnech v souvislosti s výbuchem muničního skladu na Zlínsku jednat o případných opatřeních. Po výbuchu ve Vrběticích mají být zkontrolovány desítky muničních skladů po celém Česku.

Pokud je na území Středočeského kraje 40 civilních objektů s trhavinami nebo chemickými látkami rádi bychom věděli, v jakém jsou stavu. Zda se budou provádět další opatření kromě pravidelných kontrol, kraj nezveřejnil a podle našeho názoru ani nic takového neplánuje.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nedávno uvedl, že vyzve nájemce skladů v areálu na Zlínsku, aby neprodleně začali vyklízet objekty s municí. Jeden ze skladů před několika týdny vybuchl a poté vyhořel. Areál začne střežit armáda. Pokud firmy sklady nevyklidí, bude na státu, aby zasáhl a odvezl uskladněnou munici na vlastní náklady.

Kontrola těchto objektů spadá pod Integrovanou inspekci, která řeší dodržování bezpečnostních opatření přijatých k prevenci vzniku závažné havárie. Dle specifikace objektů se kontroly provádí jednou za rok nebo jedenkrát za tři roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Otevřená radnice

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…