Hradec Králové: Město vyzkouší elektromobily

16.07.2019 20:32

V souvislosti s připravovanou obměnou vozového parku se vedení hradecké radnice rozhodlo prověřit zařazení vozidel s alternativními pohony do své flotily. Jejich případnému pořízení bude z důvodů objektivního posouzení nejprve přecházet půlroční nájem. Za šestiměsíční období je cena nájemného dvou elektromobilů 60 tisíc korun bez DPH. Využívat je město začne od září.

Hradec Králové: Město vyzkouší elektromobily
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vedení města dostalo cenové nabídky od dvou společností. „Z pohledu délky nájmu byla nabídka společnosti innogy výhodnější, cenově byla srovnatelná s druhou nabídkou. K dispozici budou zaměstnancům magistrátu elektrovozidla nižší střední třídy na půl roku, využívat se začnou od září z toho důvodu, aby byl vyzkoušen letní i zimní provoz. Jedno vozidlo bude k dispozici celému magistrátu, druhé je v plánu přidělit živnostenskému úřadu, který je v terénu nejčastěji. Půl roku by měla být dostatečná doba k posouzení, jak efektivní dané elektromobily jsou,“ sdělila tajemnice Magistrátu města Hradec Králové Markéta Bartušová.

V současné době disponuje magistrát města 18 vozidly, jejichž průměrné stáří je 12 let. Vozový park je v provozuschopném stavu, ale s ohledem na jeho stáří je nutné připravit plán obměny pro následující období. V minulosti došlo pouze k obměnám jednotlivých vozidel, kdy za poslední čtyři roky byla pořízena tři vozidla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.