Hubáčková (KSČM): I dárky mohou mít smysl

26.11.2015 6:27

Za chvíli se v mnoha domácnostech rozsvítí vánoční stromky. Pod některými bude nadílka bohatá, pod některými velmi střízlivá.

Hubáčková (KSČM): I dárky mohou mít smysl
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Představme si, že bychom měli přes deset milionů korun a mohli je během dvou let použít na vánoční dárky. Myslím, že bychom uspokojili nejen všechny své drahé, ale i ty, kteří si pomoc zaslouží, ať už seniory či děti v dětských domovech.

Říkáte, že je to nemožné? Ale kdepak. Právě v těchto dnech si půjde Jana Nečasová prohlédnout na policii zabavené luxusní věci. V letech 2012 a 2013 dostala více než třicet různých darů, jejichž hodnota byla přes deset milionů korun. Možná si už ani nevzpomene, co všechno vlastně obdržela. Tyto věci dostala v době, kdy jako šéfka kabinetu premiéra Nečase rozhodovala o různých věcech, na které víceméně neměla ani oprávnění. A dárečky to byly vskutku rozmanité. Luxusní kabelky, oblečení, obuv, šperky, hodinky, ale i náhrdelník za více než 1,2 milionu korun.

Mnozí byznysmeni se řádně sekli přes kapsu. Já bych se ráda zeptala: Pánové, co kdybyste si letos vzpomněli třeba na děti v dětských domovech? Možná by to nemusely být dary ani tak drahé, ale rozhodně byste udělali smysluplnou věc a možná tím trochu odčinili dary jedné rozmařilé dámě, která se snažila ovládat nejen premiéra, ale i mnoho dalších lidí.

Všichni jsme zvědaví, zdali spravedlnost i v tomto případě zvítězí a lidé se dovědí pravdu o tom, co všechno tato kauza skrývá.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…