Hubáčková (KSČM): Ministerský horký brambor

21.06.2016 4:33

Ministryně Marksová se mýlí. Pustila do světa zprávu, že děti v chrastavském ústavu nejsou nebezpečné a nepatří tam. V ústavu šetřil její rezort. Jak dlouho toto šetření trvalo a jaké dokumenty pracovníci ministerstva viděli, již ovšem ministryně nespecifikuje. Třetina chlapců prý může jít rovnou domů.

Hubáčková (KSČM): Ministerský horký brambor
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Marksová kritizuje i bývalé vedení ústavu. Ministryně Valachová se s názory Marksové v mnoha bodech shoduje. Jaké jsou však názory ostatních kompetentních lidí, už obě dámy jaksi nereflektují. Rychlé tempo, kterým ministerstvo školství ruší své zařízení, nabízí mnoho nezodpovězených otázek. Tzv. chrastavská kauza však žije dál. Učitelé, vychovatelé, psychologové, ale i soudci s názorem, který preferují tato dvě ministerstva, zásadně nesouhlasí. Patrně by bylo dobré, kdyby se jak ministryně školství, tak ministryně práce a sociálních věcí sešly s těmi, kteří s chovanci tohoto ústavu pravidelně pracují.

Změna vedení ústavu se setkává s kritikou jak zaměstnanců, tak i starosty Chrastavy. V poslední době se k ní vyjadřují i psychologové a soudci. Chlapci umístění v tomto ústavu nejsou patrně žádní andílci a jeho zrušení k 1. září nic podstatného neřeší, jen problém odsune někam jinam. Přílišná benevolence ve výchově těchto chovanců může totiž přinést velké rozčarování.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…