Hubáčková (KSČM): Volby rozhodnou

11.08.2017 4:28

Blížící se volby rozhodnou o mnohém, ale třeba také konkrétně o tom, jestli se v České republice obnoví poplatky u lékaře, které nám kdysi zavedla ODS. Vzhledem k vyjádření parlamentních stran se to v případě jejich dostatečné síly může skutečně stát a lidé si za zdravotní péči opakovaně připlatí. ODS a TOP 09 by rády poplatky vrátily a hnutí ANO či lidovci o tom také uvažují.

Hubáčková (KSČM): Volby rozhodnou
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

Poplatky, které mají naprosto asociální rozměr, jsou nesmyslné, protože na financování zdravotní péče máme v České republice zdravotní pojištění. Pro movité lidi zdravotnické poplatky příliš neznamenají, kromě administrativního úkonu navíc, ale pro seniory a větší rodiny už znamenají reálný dopad do domácích, mnohdy velmi napjatých rozpočtů. Až třetina lidí v České republice žije s rozpočtem, kdy jakýkoliv mimořádný výdaj znamená zásadní problém a může skončit dluhovou spirálou. Je proto potřeba sledovat a popisovat, co mají některé strany v plánu, aby poté občané nebyli zaskočeni, co se po volbách může začít dít.

Já naopak vidím, že je potřeba zrušit platný poplatek za pohotovost 90 korun. Pokud je někdo nucen využít pohotovost, tak to ve většině případů není s úmyslem nadužívat zdravotní péči, ale protože na tom zrovna není zdravotně nejlépe. A tak budeme všichni pečlivě přemýšlet o tom, co která politická strana či hnutí nabízí. Zdali jde pouze o sliby a lákadla, dovedeme již dobře odhadnout.

Ani se nedivím, že lidé nečtou a nečtou, jak si stěžuje Zaorálek. Právě u ČSSD je velká pravděpodobnost toho, že se přidá k těm, kteří budou u moci, aby si zajistila teplá křesla. Koneckonců církevní restituce, kterým „tolik” chtěla zabránit, a nakonec neudělala nic, jsou toho přesným obrazem.

Gabriela Hubáčková

poslankyně PSP ČR za KSČM a kandidátka do PSP ČR za Ústecký kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.