Hübner (SZ): S kácením stromů v lesoparku Helenín nesouhlasím

07.12.2014 8:36

V těchto dnech probíhá žhavá debata o kácení stromů v helenínském lesoparku. Zabýval jsem se názory a dokumenty ohledně postupu magistrátu v této záležitosti. Osobně s kácením nesouhlasím. Ani sami obyvatelé Helenína s postupem magistrátu nesouhlasí, o čemž svědčí počet podpisů pod petici proti pokračování kácení.

Hübner (SZ): S kácením stromů v lesoparku Helenín nesouhlasím
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Informace o plánech na rekonstrukci stávajícího hřiště nebo vybudování nového „multifunkčního“ hřiště nejsou dostatečné. V současné chvíli by bylo nejvhodnější  kácení zastavit a danou věc znovu probrat – především se samotnými občany Helenína. Bohužel, jak je zvykem místní radnice, diskuse s obyvateli před začátkem projektu či před začátkem kácení vůbec neproběhla.  Celá aktivita tak budí dojem, že se stromy mají skácet tajně a rychle. Postrádám zde i radniční snahu o informování prostřednictvím médií, což vzhledem k rozsahu celé akce považuji za velmi špatné.

Ani výbor Životního prostředí při radě města se již půl roku nesešel a plánovaný postup tak nemohl projednat. Proč ne?

Podkladová studie, vypracovaná Mendelovou Univerzitou (náklady 250.000 Kč) každopádně nehovoří o nutnosti kácení v takovém rozsahu. Tak co je za tím? Dočká se veřejnost odpovědi na tuto otázku? Současný přístup magistrátu v této kauze se nedá zatím označit jinak, než jako nepřípustný.

O dalším vývoji Vás zde budu informovat.

Klaus Mike Hübner, předseda Strany zelených v Jihlavě

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…