Hudby plný talíř, OSA ani halíř! Žatečtí Piráti zvou na VyOsení

09.06.2015 10:12

Žatečtí Piráti zvou veřejnost na třetí festival VyOsení, tedy na akci, jejímž cílem je objevovat a prezentovat hudbu nezávislých autorů a oživit tak žatecké kulturní prostředí událostí, která se vymyká městským standardům. Program v tomto článku.

Hudby plný talíř, OSA ani halíř! Žatečtí Piráti zvou na VyOsení
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

„Hudby plný talíř, OSA ani halíř,“ je heslo putovního hudebního festivalu, který pořádá Pirátská strana v celé ČR. Pořádáním žatecké odnože VyOsení (připomeňme, že minulý ročník navštívilo kolem dvou stovek návštěvníků) Piráti opět dokazují, že lze pořádat poutavé a autentické hudební akce, aniž by pořadatelé museli platit horentní sumy kolektivním správcům autorských práv - kteří nakonec samotným umělcům odvedou pouze směšný zlomek honoráře. Na žateckém VyOsení tak tradičně vystoupí kapely nezastupované žádným kolektivním správcem.

Headlinerem festivalu letos bude guru české reggae a dancehall scény MessenJah a jeho věrný společník Selector Boldrik za mixpultem. Celé VyOsení je letos pořadateli laděno spíše hip-hopově. Převážná část večera bude po mírně tvrdším úvodu věnována hlavně rapovým uskupením.

VyOsení je financováno z rozpočtu místního pirátského sdružení, z rozpočtu ústeckého krajského sdružení, z participativního rozpočtu pirátské strany a z příspěvku Města Žatce v rámci oslav výročí 750 let od udělení privilegií městu.

Letos žatečtí Piráti navázali spolupráci s neziskovou organizací HateFree Culture. K dostání na VyOsení budou propagační materiály a placky této organizace. Zdejší pirátští straníci tak jasně ukazují nesouhlasný názor se současnou vlnou xenofobie a uměle vyživované nenávisti. Na VyOsení tak budou srdečně vítání všichni bez rozdílu etnického či národnostního původu, vyznání, politické či sexuální orientace. Pirátská strana se dlouhodobě zasazuje o striktní dodržování lidských práv a svobod.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…