Huneš (KDU-ČSL): Otevřený dopis nově zvoleným zastupitelům za KDU-ČSL

12.10.2016 16:55

Milí zvolení jihočeští klucí a děvče, krajské volby jsou za námi. Myslím, že nemá příliš velkého smyslu mudrlovat, zda-li je náš volební úspěch úspěchem či nikoli, zda mohl být takový či jinaký, proč není zastupitelem tamten na rozdíl od támletoho, co by bylo jinak kdyby...

Huneš (KDU-ČSL): Otevřený dopis nově zvoleným zastupitelům za KDU-ČSL
Foto: hunes.cz
Popisek: Robert Huneš

Zkrátka Vám byl svěřen mandát, se kterým naložte co nejzodpovědněji. Přemýšlel jsem, co Vám popřát. I vzpomněl jsem si na Jana Wericha, ten to řekl za mne a lépe: Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a ne to, co není. Jak tomu v mnohých případech je. Zkrátka jsem chtěl říci, abyste si zachovali chladnou hlavu a měli ji otevřenou. Abyste hledali moudrost a hleděli k příštím generacím, nikoli jen k příštím volbám. Abyste pamatovali, kdo a proč Vám tuto příležitost svěřil. Abyste byli pevní a vytrvalí v hájení a prosazování opravdových hodnot. Půjde-li o ně, neustupte ani o píď! Abyste nikdy ani na chvilku nezaváhali nad svou neúplatností, byť přijdou chvíle, jež Vás budou zviklávat. Aby Vám však ve chvílích, kdy půjde o slabé, změklo srdce, neboť komu nikoli, tomu nakonec změkne mozek... Abyste nebědovali nad tím, že řadu „přátel“ nyní ztratíte a nenechali se ošálit tím, když řadu jiných „přátel“ nyní získáte.

Není z mé hlavy, avšak srdce mé se rádo přidává, doporučení starého indiánského přísloví: Vezmi si poučení od stromu. Ten snáší žár slunce, aby ostatním přinášel svěží stín. Tak přinášejte. Neste ovoce, které rez nesežere, hniloba nerozloží a tma nepohltí.

Zkrátka Vám přeji, aby vás všechny Pánbu při zdravém rozumu zachovati ráčil, abyste vydali dobré ovoce, abychom mohli být na Vás být hrdi. I vy sami na sebe - sub speciae aeternitatis.

To je přání a povzbuzení ode mne, vašeho volebního bráchy!

Váš Robert Huneš

PhDr. Mgr. Robert Huneš

  • KDU-ČSL
  • Ředitel hospice v Prachaticích
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice