Hurajčík (ANO): Vedení kraje přehlíží starosty a zastupitele a brání jim mluvit s ministry

15.08.2023 6:04 | Tisková zpráva

Návštěva ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) v Karlovarském kraji sice nepřinesla žádné konkrétní sdělení, ale opět potvrdila aroganci hejtmana Petra Kulhánka (STAN), který ani nebyl při ministerské návštěvě přítomen, i když má na starosti právě zdravotnictví.

Hurajčík (ANO): Vedení kraje přehlíží starosty a zastupitele a brání jim mluvit s ministry
Foto: Facebook Martina Hurajčíka
Popisek: Martin Hurajčík

O jeho zálibě v dělení lidí podle politických triček nebudeme však mluvit a psát poprvé. Jak si jinak máme vysvětlit, že se do blízkosti ministra nesměl dostat nikdo z opozičních politiků, a to ani v případě, že je například starostou města, ve kterém se přímo jednalo.

„Je to velmi smutná skutečnost a absolutně nechápu, proč se ministerstvo takto chová, předpokládám, že i kraj měl v součinnosti s lidmi od ministra  celou návštěvu na starosti, a tak nechápu, proč jsme také nebyli přizváni. S ministrem Válkem Karlovarský kraj jednal v Mariánských Lázních o lázeňské péči a nikdo z vedení našeho města tomu nebyl přítomen, což je velmi nestandardní. Pozvánku naopak dostal člen mariánskolázeňské městské organizace TOP 09, který nemá žádné kompetence a pravomoci. Je ale ministrův spolustraník. Naše město získalo status klimatických lázní a od pana ministra jsme dostali dodatečně pouze nabídku předání certifikátu, ovšem k jednání o lázeňství, ani zdravotnictví jsme přizváni nebyli,“ říká starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO). 

Ten zmínil i skutečnost, že takto nejednal člen vlády, ani kraj, poprvé. V minulosti byl například v Karlovarském kraji ministr školství, který řešil i otázku ukrajinských školáků. Mariánské Lázně jich mají nejvíce v celém Karlovarském kraji a rozhodně mají k této problematice co říci. Jenže ministerská cesta lázeňské město zcela minula, stejně jako očekávaná pomoc.

„Máme v našem zastupiteském klubu řadu odborníků nejen na zdravotnictví, ale i na školství, finance, dopravu a mnoho dalšího. Jenže nemáme to správné politické tričko, a tak se s námi nikdo nebaví a naše názory nemají šanci na úspěch. I proto jsme sestavili stínovou krajskou radu, která bude stále intenzivněji a hlasitěji mluvit o krajských problémech a neschopnosti hejtmana Kulhánka a jeho radních je řešit,“ říká poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského klubu Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Problematiku zdravotnictví má ve stínové krajské radě na starost Gabriela Dostálová (ANO), která bohužel rovněž neměla možnost s ministrem mluvit. „Určitě bych bojovala za co nejrychlejší zkvalitnění onkologické péče pro obyvatele Karlovarského kraje a zřízení stanoviště letecké záchranné služby. Na rozdíl od hejtmana a jeho radních bych se ale nespokojila se sliby a přísliby, ale chtěla bych znát konkrétní termíny a podmínky. Ty se od vedení kraje totiž většinou nedozvídáme,“ uzavírá Gabriela Dostálová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…