Hyský (ČSSD): Vědecký projekt z Vysočiny za více než 4 milióny korun

13.07.2013 14:28

V dolnorakouském Poysdorfu se v minulém týdnu konalo zasedání 13. Monitorovacího výboru Operačního programu Rakousko – Česká republika 2007-2013. Jedním z cílů tohoto jednání bylo i schvalování projektových záměrů s přeshraničním dopadem. Celkem bylo přijato šest projektů v celkové výši 3,28 miliónů eur.

Hyský (ČSSD): Vědecký projekt z Vysočiny za více než 4 milióny korun
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Z Kraje Vysočina získal podporu projekt s pracovním názvem Nanolith, ve kterém je vedoucím partnerem Centrum excelence Telč (CET), pracoviště Ústavu teoretické a aplikované mechaniky Akademie věd České republiky. Cílem tohoto výzkumného projektu je najít a odzkoušet možnosti ochrany historických objektů zhotovených z litavských vápenců, které byly těženy a hojně využívány právě v příhraničních oblastech Vysočiny, jižní Moravy a Dolního Rakouska.“ uvedl Martin Hyský, krajský radní pro oblast regionálního rozvoje .

Na projektu budou spolupracovat odborní pracovníci z CET s kolegy z Fakulty restaurování Univerzity Pardubice a Institutu pro umění a technologie Univerzity užitého umění ve Vídni. „Projekt Nanolith nejen že přispěje k ochraně památek v našem regionu, ale měl by zahájit další úspěšnou spolupráci mezi Centrem excelence v Telči a vědeckými pracovišti a univerzitami z Rakouska,“ dodal Martin Hyský.

Od roku 2008 byly v programu přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika navázány pro Kraj Vysočina finanční prostředky z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) ve výši 14,8 miliónů €. V současné době je celková alokace programu téměř vyčerpána, ale díky nedočerpaným dotacím z některých projektů je možné předkládat projektové žádosti i v další výzvě, která končí 16. září 2013. Projektové záměry je vhodné konzultovat s příslušnými regionálními subjekty jednotlivých partnerů projektu. Kontakty na konzultační místa regionálních subjektů spolu s potřebnými informacemi o programu naleznete na www.at-cz.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…