Ivo Valenta: EET v Senátu zrušíme nebo zmírníme

17.07.2019 16:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k projednávání EET v Senátu ČR

Ivo Valenta: EET v Senátu zrušíme nebo zmírníme
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

EET V SENÁTU ZRUŠÍME NEBO ZMÍRNÍME! EET by bylo nejlepší zrušit úplně. A také se o to společně s dalšími pravicovými senátory pokusím již příští týden v Senátu. A kdyby náš návrh náhodou neprošel, dám na stůl hned tři konkrétní pozměňující návrhy:

  • V prvním budu chtít výjimku pro všechny podnikatele s ročními příjmy do 1 milionu Kč. Je totiž nesmyslné, aby EET musel pořizovat kdejaký živnostník, který si svým podnikáním třeba jen přivydělává. Navíc všichni bychom měli být rádi za každého malého soukromého podnikatele, který potřebuje pouze to, aby mu stát vytvořil prostor pro jeho podnikání a nekomplikoval mu život zbytečnou byrokracií a administrativou.
  • V druhém pozměňovacím návrhu chci prosadit výjimku pro pěstitelské pálenice, jejichž sezóna mimochodem právě začíná. Slíbil jsem to páleničářům na Slovácku a svůj slib hodlám naplnit. Stát nepotřebuje sledovat pěstitelské pálenice ještě pomocí EET, když už teď nad každou pálenicí je trojí státní kontrola, mimo jiné právě i díky placení spotřební daně. Pálit se proto musí nejen na Slovácku bez EET.
  • V rámci třetího pozměňovacího návrhu chci osvobodit od EET spolky, jejichž vedlejší hospodářská činnost nepřesáhne částku opět ve výši jednoho milionu korun. Říkám to celou dobu, že je hloupost, aby si dobrovolní hasiči, folkloristé nebo rybáři pořizovali EET jen pro případ, že udržují ve vesnici spolkový život, pořádají hody nebo jinou místní slavnost.

Jsem rád, že první i druhý pozměňovací návrh si vzal za svůj také kolega senátor Lumír Aschenbrenner, díky němuž oba ve středu prošly na senátním hospodářském výboru. To dává velkou naději tomu, že by se k těmto úpravám mohl příští týden přiklonit celý Senát.

Pozn. red.: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.