Jakob (TOP 09): Změna ochranného pásma u Želivky se dotkne více než stovky obcí a jejich obyvatel

12.03.2017 21:11

Na žádost Povodí Vltavy krajský úřad rozhodl o změně stávajícího ochranného pásma III. stupně vodního zdroje vodárenské nádrže Švihov na Želivce na II. stupeň. TOP 09 respektuje ochranu vodního zdroje, který zásobuje pitnou vodou Prahu a většinu Středočeského kraje. Zároveň je ale třeba mít na zřeteli život v malých obcích v kraji, kterých se opatření bytostně dotýká.

Jakob (TOP 09): Změna ochranného pásma u Želivky se dotkne více než stovky obcí a jejich obyvatel
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Změna se přímo dotkne více než stovky převážně malých obcí ve Středočeském kraji a na Vysočině. Na tomto území se nyní nebudou moci pěstovat širokořadé plodiny jako brambory a kukuřice, omezení se bude týkat také možnosti výstavby infrastruktury či zřizování táborů a kempů. Musíme si uvědomit, že se tato oblast neustále vylidňuje a změna tomu pouze napomůže,“ uvedl Jan Jakob, krajský zastupitel TOP 09 a starosta Roztok.

Krajští zastupitelé za TOP 09 proto požádali o přesnější informace o důvodech tohoto opatření. Zároveň vyzvali vedení kraje o předložení analýzy dopadů opatření na dotčenou lokalitu a návrh kroků, jak vzniklou situaci bude kraj obcím a jejich obyvatelům rozumně kompenzovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!