Jakub Michálek zůstává místopředsedou Pirátské strany

05.11.2019 9:17

Celostátní fórum Pirátské strany skončilo hlasování o návrhu na odvolání Jakuba Michálka z pozice místopředsedy strany. Online hlasování se zúčastnilo 76 procent členů Pirátské strany, každý z členů mohl využít až tří hlasů. Ani jedna ze tří možností nezískala nadpoloviční většinu všech hlasujících, Jakub Michálek tedy zůstává v pozici místopředsedy strany.

Jakub Michálek zůstává místopředsedou Pirátské strany
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Byl bych moc rád, kdybychom jako strana z celého dění uplynulých dní vyšli posíleni a poučeni. Dokázali se na chvíli zastavit a znovu si uvědomit, že největší bohatství, které máme, jsou právě lidé, Piráti. Více si vzájemně naslouchat a respektovat se. Díky za řadu podnětů, které se v diskusích objevují a věřím, že nám uvědomění si roviny vnitřního fungování a našich komunikačních nedostatků i aktivní přístup k jejich odstranění, pomůže v dalším rozvoji komunity členů i přátel Pirátů. Dnes jsme navrhli jako předsednictvo rozpočtové opatření, které je předpokladem k nastartování změn, které naše rostoucí organizace potřebuje. Do Vánoc bychom pak spolu s lidmi, kteří se tématu ve straně již věnují, chtěli mít konkrétní plán a návrhy na změny včetně například supervize či zavedení mediační služby ve straně. Tedy služby nezávislé na vedení strany, která bude kterýkoliv jen náznak podobného problému či pocitu našich lidí pokud možno řešit již v zárodku. Jsme druhou nejsilnější stranou v parlamentu, ale abychom v budoucnu dostáli všech našich slibů a cílů, musíme být především stabilní silou, založenou na pevných a fungujících základech,” uvedl předseda strany Ivan Bartoš.

„Demokracie v naší straně funguje a rozhodnutí celostátního fóra bych v každém případě respektoval. Za projevenou důvěru děkuju a vážím si jí. Jak všichni víte, znovu v lednu kandidovat nebudu, protože práce ve sněmovně mě naplňuje a plně vytěžuje. Navíc chci dát příležitost mnoha nadějným zastupitelům, které máme. V předsednictvu jsme taky schválili kroky ke zlepšení podpory našim pracovníkům. Nyní chci pracovat na usmíření s lidmi, kteří tento podnět založili a vrátit pozornost zpět k našemu poslání. Chtěl bych poděkovat mnoha stovkám lidí, kteří mě podpořili. Věřím, že celá tato kauza přispěje tomu, že strana dozrává a bude lépe připravena na vládní zodpovědnost,” dodal místopředseda strany Jakub Michálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.