Jan Veleba (SPO) se vyjádřil ke tragedii v Uherském Brodě

25.02.2015 21:53

Ministr vnitra Chovanec v TV Prima v souvislosti se střelbou v Uherském Brodě řekl, že v CR je drženo poměrně velké množství zbraní a je dle něho otázka, jestli chceme, aby v české společnosti bylo tolik držitelů zbrojních průkazů. Nebylo by naopak méně obětí, kdyby někdo z nich měl pistoli a bránil se? Nebo je potřeba omezit držení střelných zbraní?

Jan Veleba (SPO) se vyjádřil ke tragedii v Uherském Brodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Předseda SPO a senátor Jan Veleba k tomu uvedl:

V Uherském Brodě se stala strašná tragédie a netřeba na ní politicky parazitovat, nicméně vyjádřit se je třeba. Nechci být laciným kritikem pana ministra, ale to co říká, je velmi plytké, nic neříkající, nic neřešící. Aby měl pravdu a tímto směrem zamezil útoky střelnými zbraněmi, či jim předešel, tak to by je musel zakázat úplně. V opačném případě neřeší nic, pouze nepatrně snižuje procento pravděpodobnosti jejich použití.

Já si myslím, že po této tragédii přišla doba bavit se vážně o příčinách konání těchto extremistů. Domnívám se, že v případě Uherského Brodu to byla ztráta zaměstnání. Ono už bylo mnoho tragédií z této příčiny – sebevraždy, loupeže apod., ale o nich se nepíše, protože nejsou tak viditelné a senzační.

Takže musíme řešit příčinu a tou je nezaměstnanost, která přivádí mnoho lidí do zoufalé životní situace, kterou mnozí neumí řešit. Nakonec o nezaměstnanosti mluvil velmi důrazně a srozumitelně i pan prezident ve svém vánočním poselství. A jak ho „ocenili“ za jeho řeč skoro všichni politici, to jsme viděli. Dokonce jeden mladý muž z ČSSD pravil, že ho neposlouchal, protože tak pokleslým žánrem si nebude kazit vánoce …

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …