Jan Veleba (SPO) se vyjádřil ke tragedii v Uherském Brodě

25.02.2015 21:53

Ministr vnitra Chovanec v TV Prima v souvislosti se střelbou v Uherském Brodě řekl, že v CR je drženo poměrně velké množství zbraní a je dle něho otázka, jestli chceme, aby v české společnosti bylo tolik držitelů zbrojních průkazů. Nebylo by naopak méně obětí, kdyby někdo z nich měl pistoli a bránil se? Nebo je potřeba omezit držení střelných zbraní?

Jan Veleba (SPO) se vyjádřil ke tragedii v Uherském Brodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Předseda SPO a senátor Jan Veleba k tomu uvedl:

V Uherském Brodě se stala strašná tragédie a netřeba na ní politicky parazitovat, nicméně vyjádřit se je třeba. Nechci být laciným kritikem pana ministra, ale to co říká, je velmi plytké, nic neříkající, nic neřešící. Aby měl pravdu a tímto směrem zamezil útoky střelnými zbraněmi, či jim předešel, tak to by je musel zakázat úplně. V opačném případě neřeší nic, pouze nepatrně snižuje procento pravděpodobnosti jejich použití.

Já si myslím, že po této tragédii přišla doba bavit se vážně o příčinách konání těchto extremistů. Domnívám se, že v případě Uherského Brodu to byla ztráta zaměstnání. Ono už bylo mnoho tragédií z této příčiny – sebevraždy, loupeže apod., ale o nich se nepíše, protože nejsou tak viditelné a senzační.

Takže musíme řešit příčinu a tou je nezaměstnanost, která přivádí mnoho lidí do zoufalé životní situace, kterou mnozí neumí řešit. Nakonec o nezaměstnanosti mluvil velmi důrazně a srozumitelně i pan prezident ve svém vánočním poselství. A jak ho „ocenili“ za jeho řeč skoro všichni politici, to jsme viděli. Dokonce jeden mladý muž z ČSSD pravil, že ho neposlouchal, protože tak pokleslým žánrem si nebude kazit vánoce …

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.