Janda (TOP 09): Podařilo se nám udržet dětskou pohotovost v Lounech

22.02.2019 22:08

Sto dní Pavla Jandy na lounské radnici

Janda (TOP 09): Podařilo se nám udržet dětskou pohotovost v Lounech
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Uběhlo již více než 100 dní, co jsem byl zvolen starostou města Loun. Proto jsem si dovolil sepsat krátké ohlédnutí za tímto obdobím a zároveň tím nastavit linku na pravidelné informování o tom, co se v Lounech děje. Jen letmým pohledem do diáře jsem absolvoval zhruba 280 různých schůzek, jednání a akcí spojených se starostováním. Je to docela fuška vám řeknu.

Pokud bych měl zmínit jednu zcela zásadní věc, jsem moc rád, že se podařilo zachovat provoz dětské pohotovosti v současném rozsahu.

Na provoz dětské a dospělé pohotovosti má město v rozpočtu vyčleněné 4,5 milionu korun každý rok, i přesto se část lékařů, že od ledna 2019 přestane sloužit, a tak vážně hrozilo, že by byl provoz dětské pohotovosti omezen jen na víkendy a svátky. S tím jsem se jako starosta nehodlal smířit. Oslovili jsme proto přes !!70!! lékařů v našem městě i okolních obcích i okresech, a nakonec jsme lékaře našli. Současně nám všem velmi pomohla i MUDr. Kolářová, která je ochotna v týdnu pokrýt více služeb, za což bych jí chtěl velmi poděkovat.

Dovolil bych si velmi stručně sdělit ty nejdůležitější věci, které jsme v minulých 100 dnech řešili. Bylo jich pochopitelně mnohem více, ale to by bylo na knihu.

Máme za sebou 3 jednání zastupitelstva a 6 jednání rady města.
- Byla zahájena stavba plavecké haly, zhotovitel do dnešního dne DODRŽUJE harmonogram, zároveň jsme podali žádost o dotaci na Ministerstvo školství. Pracujeme na doladění možnosti o odpočtu DPH, čímž by město ušetřilo cca 54 miliónů korun.

- Podařilo se nám udržet dětskou pohotovost.
- 11. ledna jsme uspořádali tradiční setkání s lounskými podnikateli a pracovníky veřejných institucí v KD Zastávka.
- Do funkce jsme jmenovali nové ředitele Vrchlického divadla a Základní umělecké školy.
- Pokračuje revitalizace parku, jelikož se o stromy 40 let nepečovalo, tak jich musela být část pokácena, ale za každý pokácený strom budou vysazeny 2 nové.
- V knihovně proběhlo první setkání s občany pod názvem „Zeptejte se starosty“, další proběhne v Městské knihovně 26. března.
- Pravidelně se s kolegy účastním informačních schůzek se zástupci Ředitelství silnic a dálnic ohledně dostavby D7.
- Navštívil jsem starostky Dobroměřic a Líšťan a jednal se starostou Cítolib. V setkávání se starosty okolních obcí hodlám pokračovat, jelikož Louny jsou přirozeným centrem regionu a spolupráce s okolními obcemi je proto důležitá.
- Jedna jsem se zástupcem rádií Beat, Kiss, Spin a Country o možné spolupráci v rámci vábení pro rok 2019.
- Zahájili jsme rekonstrukci mostů v ulici Říční, město připravilo objízdnou trasu přes Černčice, naštěstí objížďkou nevznikají zásadní komplikace v dopravě.
- Se zástupci Židovské obce Teplice jsme začali jednat o budoucnosti synagogy, ze které se v roce 2021 odstěhuje Oblastní archiv do nových prostor.
- Vyrazil jsem na obhlídku nevyužívaného majetku ve vlastnictví města. Přesto, že nevyužívaných nemovitostí není mnoho (několik bytů ve špatném stavu a nebytových prostor), stávající stav se mi nelíbí a připravím pro kolegy návrh jak tyto prostory využít.
- Probíhá rekonstrukce bytů v tzv. osmidomech. Byty bychom mohli následně využít například jako startovací byty pro mladé rodiny nebo pro matky samoživitelky.
- Jednáme se společností T-Mobile o pokrytí města sítí 5G, nová optika by měla vytvořit infrastrukturu na několik desítek let dopředu.
- Pracujeme na vybudování 2 stanic pro dobíjení elektromobilů.
- Město požádalo o dotaci z programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR na příměstský tábor v Klubovně Luna a na víkendové pobyty dětí s rizikovým chováním.
- Město má připraveno v rozpočtu cca 20 milionů Kč na investiční akce základních škol v rámci integrovaného operačního programu.

Pavel Janda, starosta města Louny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…